Thursday, October 6, 2011

Tiada yang mudah tiada yang free

"menuju sesuatu yang pasti,keyakinan yang tinggi bakal kita perolehi"Tiada benda yang mudah,cepat,free or senang  kalau tak usaha untuk mendapatkannya.TAPI adakah benda yang paling mudah kita nk dapatkan tanpa usaha......???Hanya menunggu ianya datang bergolek2 mcm bola


Budak kecik yang nk merangkak pun tahu usaha inikah kita yang nak semuanya tanpa usaha apa yang kita dapat.Kalaulah apa yang kita ingin @impikan datang bergolek menjelma dpn2 aku akan pilih menunggu daripada usaha.TAPI itu ke yang akan aku buat.....??


tidak sama sekali 


AKu pilih untuk berusaha dan terus usaha 


Jadi...


Usahalah selagi kita mampu untuk usaha,biarlah kita lalui keperitaan,kesusahan,kesengsaraan kerna disebalik semua itu akan ada kegembiraan,kepuasanya....

"Bukan mudah nk jadi mudah bukan senang nk jadi senang "
Pesanan daripada my mom...
"belajarlah susah kerna kita tahu mcmana kita nk suaikan diri kita dalam apa yg kita lalui,tiada benda yang mudah tanpa USAHA.Lihatlah org yng susah pun berusaha untuk kecapi impian mereka inikah pulak kita.."

Jom sama2 lah kita berusaha mencapai apa yang kita inginkan

4 comments:

  1. kak jijah salah..ada juga benda free tapi kak jijah selalu terlupa.udara yang kak jijah sedut setiap hari tu Allah bagi free of charge.

    ada lagi satu benda free tapi semua orang taknak..benda ni dipanggil maut hehehe

    ReplyDelete
  2. alan: yap btol tu....setuju sgttttttt :) tq my frenz

    ReplyDelete

Terima Kasih Daun Keladi,Bila Singgah Jangan Segan Silu Komen Lagi..