Friday, December 30, 2011

Akhir Kata Daripada Shafazie

Assalamulaikum


Tiktok..tiktok..Last day Kerja utk tahun ini..bye2 ..Selamat Jalan  2011 Selamat Datang 2012.Semestinya tahun baru semangat baru,azam baru serba2 baru yerk idak..Tak lupa jugak umo pun baru .Adakah target tahun ini tercapai...??Kalau belum transfer pulak ditahun depan yerkk (boleh2 pulak nk trasnfer2 ehhh) 

Apa azam tahun baru korang.........

Kesempatan ini azie nk wish

Selamat Menyambut Tahun Baru
2012
buat semua blogger
hope tahun baru nanti ada sinar2 baru yang bakal tiba,tak kira dimana pun anda berada
Segala impian yg di impi2kan selama ini akan tercapai yang penting sabar ,terus berusaha,dont give up & tawakal









Selamat maju jaya buat semua



*****opzzz wish awal.coz azie mybe tak on9 time cuti nnt*****
see u guys this next year n next entry utk thun baru nnt




note : Maaf drp shafazie.blogspot.com pd semua teman2 andai kata ada salah tutur kata,penulisan yg menyinggungkan or anything selama ini di tahun ini..Hope u guys happy ditahun baru nnt..
see u next week ok byee

Last Day Kerja Untuk Tahun 2011

Assalamualaikum


Pagi tadi sampai opis terus buka Mr.Acer &  terus2 update blog..pg2 internet laju sikit(hehehe)
Lepas2 post je entry terus off hadap kerja pulak,kene setelkan semua kerja sebelum tahun baru ..ini akaun pun tak siap2 lagi ini..Hope semuanya terlaksana



Ehhhhhh hari ini Last Day Kerja untuk tahun ini..Esok(Sabtu)cuti smpai Isnin
Selasa dengan mood baru tahun baru



Okaylah selamat bekerja ....see u next entry ok
HAVE a Nice Day




note : 31/12/2011 ade Karnival Ambang 2012 dekat Dataran Merdeka dr jam 7pg -12.30mlm
Tak pernah pun sambut Ambang Tahun Baru dkt luar selalu dlm rumah je..lg best

Transformasi Dapur Rumah

Assalamulaikum


Pagi ini cuaca agak baik tapi aku sahaja yg agak kurang sikit mengantok sgt ,datang opis tengok jalan jem byk pulak kereta ingatkan ade excident ke rupe2 budak form 1 ade orentasi.tempat kerja aku dkt dengan are kwsn sekolah.laluan area sini busy aje.




Tanpa memanjangkan  kecelotehan aku mai tengok pic2 renovation my kitchen sebelum & sesedang dijalankan







sebelum dipecah2kan ...
agak serabut & sempit memandangkan mai kaum kerabat begitu reramai kalau masuk gerenti tak muatttttttttttt!




nie bilik air sebelah dapur je 
bulat2 macam rotan itu tudung salji tau..tahukan...:D
empat2 segi itu mesin basuh 








Taraaaaaaaa kita saksikan pulak setelah kerja pecah memecah dilakukan sila perhatikan setiap perubahan yang berlaku ok
(ayat nk skema & berbelit je)

















ada nampak tak p'bezaan.....
mana tingkap mana pintu




sila scroll ke atas & lihat pic ke 2....bandingkan pic ini dengan pic t'sbt



nie bilik 
rumah ini ade 3 bilik ..2 bilik air standrtlah kan



ini table top siap sedia just tgu psg mosic je 
ini kira dapur ke2 
my mama suka masak2 jd byk lah dpur hehee aku suka menyibuk je heheee



wahhh lighting
smlm kerja2 psg plaster siling  barulah cun melecun




Perasan tak ...........toilet dekat mana....
magikkan hilang terus 
bilik air itu terlindung di sebalik bilik ke-3 
bila di transformasikan taklah sebesar yg asal  dia menjadi begitu chomey skli 






note : next2 entry aku akan postkan pulak transformasi yg berikut ehhhhhh tgu

Thursday, December 29, 2011

Budak Misteri

Assalamulaikum


Tertiba rasa tk selesa & nk setelkan kerja,perut pulak sakit..
Berbalik pd story
Tadi mama aku call dia kata ada budak dtg rumah,u all tahukan my house tgh renovation,tertiba muncul 
"budak misteri " ini nak main terjah rumah aku ishhhhhhhhhh....
Kebetulan mama aku dkt dlm bilik..org2 yg tgh renov pulak p ambil barang kat kedai


Setahu aku budak yg mama aku maksdkan ini dah 2kali dtg sebelum ini abah aku nampak.
Boleh pulak dia kata nk tengok2 ..apa kes
Mama aku tanye dekat budak misteri ini duduk mana dia kata lorong sekian2....baru pindah
Helo apa tujuan ko dtg rumah aku ini mesti ada something yang ko nak ambil ..... alasan jenguk2 pulak


Aku dah mula rasa curiga ini....bukan nak syak or menuduh ke apa tapi peliklah pulak kalau dtg rumah org jenguk2 mcm itu takkan pelik dah itu tgk keliling, tgk pulak barang2 dpn rumah aku bukan sekali tapi 2kali.
Jiran2 sebelah depan  aku pun ada anak jugak tak pulak anak2 diorg dtg nk jenguk2 mcm itu




note : setakat dtg menjenguk2 tak pelah  tapi "jangan panjang tangan" sudah ler

Hellooo......Untuk Hari Ini

Assalamulaikum


Kekejap aje khamis esok dah jejumaat tinggal 2hari aje kite menutup tahun 2011 & bakal buka tirai 2012.Rasa tak sabo pun ado.pojam colik thn dopan den dah 25tahun oooo terasa mude berseri pulok..hahahaha.
Tahun dopan tahun yg mencabar bagi den sebab apa nantikan kemunculannya....tungguuuuuuuuuuuu


Now den perlu fokus dengan kejo den ini  omcoz den kene siapkan akaun yg entah dapat den siapkan ke idak.mate den dah mula kelabu2 asap ini....


Okaylah den nak continue kejo den  nnt bos marah pulok dahlah semalam den mc omcoz sakit pale den dh dtg jangan ada yg menambahkan sakit pale den ini udahlah


Jangan Lupe ehh tengok cite "tentang dhia" episod akhir ini hari....apalah yg terjadi pada dhia...



Hari ini Khamis Tau Esok Jumaat dan keesokanya Sabtu(cuti) yessssssssss


Tata titi tutu



note : sodih den dongar lagu "Salam Terakhir" ini...mmg tak boleh nk dgr lagu ini mesti nangis :(

Thursday, December 22, 2011

Kenangan Time Ambil Result PMR

Assalamulaikum


Hari ini result PMR 2011 keluarkan...Dupdap dupdap perghhh macam aku pulak yang ambil hahahhaa ,aku dh tingglkan zaman PMR ini 9tahun lamanya.Saat  tu tk tahulah nak kata mcmana aku cuma dapat berdoa agar kesemua 8subjek aku ambil lulus.


Dugaan tahun aku ambil PMR berat sgt,pertengahan tahun abah aku masuk hospital operate mata 
Hujung tahun mama aku pulak masuk hospital sebab demam + sakit ,seminggu lepas tue result kuar .Dengan memikirkan keadaan mama aku + pulak dengan keptusan result sgt2 menguji diri aku.Pukul 11 aku dah tercegat  kat sekola utk ambil result,tiba saat nak ambil result,alhamdulilah lulus hep hep hepiiiiii...Tambahan keputusan result PMR sekola aku time itu dalam top10 daerah Hulu Langat,Selangor.
Aku ada apply utk kemasukan skola teknik,tapi nasib kurang menyebelahi aku .Aku teruskan belajar di skola lama aku yang penting target aku time itu  utk mendapat keputusan yg cemerlang time Spm 2004 nnt.Now semuanya dah berlalu..."Kenangan Terindah"





Untuk adik2 sekali ..Tak kiralah dimana pun kita belajar baik sekola biasa mahupun teknik yang penting azam utk berjaya perlu ada dalam diri kita,Jangan jadikan kekecewan semalam penghalang utk kita mencapai kerjayaan yang kita impikan dimasa hadapan.




note : Aku rindukan zaman p'sekolahan walaupun dah 7tahun zaman itu berlalu.Macam tak percaya pun ada :D terasa diri ini dah tua kih3 :D

Tuesday, December 20, 2011

Pau Gebu & Papaya

Assalamulaikum ..selamat petang


Lunch tadi jamah gebu2 pau,prghhhhhhhh dah gebu2 putih  dah tue lembut giler berintikan kaya + kacang merah ..ambil kau 2 sekali aku bedal tapi memandangkn perut ini chomey 1 biji pau je muat.

Dessert pulak buah be-tik a.k.a papaya

Sesuai untuk mencuci segala apa yg tak patut lebih tepat 
untuk penghadaman 


Okaylah,tata titi tutu 
see u next entry ok...
have a nice day



note : terlalu busy in today 


Monday, December 19, 2011

Misteri Part 2

Assalamulaikum


Sebelum ini aku ada post misteri dekat  Misteri Part 1 .Cerita ini bukan sambung drp cerita itu tapi misteri yang lain pulak misteri jiran sebelah.Waktu sem 1 blok untuk asrama perempuan kene pindah di blok depan ,nayalah time pindah randah itu bulan puasa.Serta merta kitaorang kene pindah kebanyakan blok yg aku duduk semua budak2 fresh sem 1 termasuklah aku ketika tue tahun 2005.


Adakah isu pindah kitaorang ini berkaitan dengan 'Histeria' or 'Ada orang pecah masuk asrama perempuan' kemungkinan kedua2 nya sekali.Time itu kitaorang ada bt bantahan sebab kalau nak pindah pun tunggulah kitaorang naik sem 2 ke.Dugaan betol time itu,tak sempat nak packing2 main campak2 sumbat2 je.


Sesi mengemas di asrama/bilik bermula ...sory lebih senang panggil rumah ehh sebab asrama kitaorg duduk pun dah mcm rumah flat (3 bilik 2 bilik air) hehee tapi brp tigkat je..Keadaan lebih kurang sama dengan rumah asal kitaorang,bilik aku sama aje dengan roomate asal tak ubah pun cuma posisi katil & almari kitaorang ubah coz 1 bilik 4 orang jadi nak cari keselesaan kitaorang susun atur bagi lapang sikit .Aku ambil posisi dekat dengan dinding n tingkap,siapa yang ulang alik ke toilet or dapur (tak serupa dapur sgt) sah2 aku ngan kwn aku nmpak


Rumah bawah kitaorang tak ada orang tapi jiran sebelah kanan sebelah bawah ada(paham tak) budak aliran sijil okaylah diorang pun riuh2 n taklah sunyi sgt.Tingkat atas sekali hanya 1 rumah yang ada orang .Habit kitorang tetap sama tidor lewat lepas tu merayap ke rumah2 member yg lain waktu kitorang nak naik tingkat atas tertiba meremang bulu aku tak pasti member yg lain rasa apa yg aku rasa.Selalu apa yg kitorang rasa kitorang tak cerita time itu,bila balik rumah/bilik baru masing2 buka mulut.Sunyi jgn katalah mmg sunyi,Ada jugak kitorang dengar cerita yang budak2 tingkat kitaorang nampak benda misteri ini tak kurang ada yang pernah ambil pic kemudian ada something di sebalik dalam pic itu..


Waktu malam kitaorang selalu dengar orang alihkan katil & mengetuk2 paku.Member aku sorang ini nakal dia g ketuk balik dinding tue tup2 senyap.Kejadian seumpama ini berlaku jugak waktu kitorang dekat blok lama (nanti aku cerita kemudian ) Kejadian ini tak terhenti macam itu je,1 hari asrama kitorang di tempuh oleh adik2 (ramai giler) diorang ade kem dekat asrama kitorang ini semua under kolej.(pasal apa aku lupalah,sory)
Kitorang diarahlah tunjukan bilik2 yang kosong pd diorang..mmg full asrama time itu,waktu nak bawak diorang aku ngan akak sorang ini rasa lain dah,time masuk bilik yg mmg tak ada penghuni bulu roma tertba meremang kitorang diamkan.just pesan dekat budak2 ini "jangan buat bising,jangan happy sangat" diorang tanya kenapa kitorang senyum je agak2 budak2 itu paham kot...Apa yang budak2 ini rasa or lalui aku tak pasti coz aku tak terlibat dengan aktiviti diorang time kem itu..


Part sebelumnya dekat ENTRY INI




note : Itulah pengalaman kalau duduk asramakan..korang pun pasti pernah laluinya kan..???
Ada lagi nantikan part2 seterusnya ....


Misteri Tingkap Part 1

Assalamulaikum,


Misteri,korang pernah lalui ke...??

Aku nak kongis cerita misteri yg aku lalui waktu dekat asrama kolej dulu...Kejadian seumpama macam ini selalu berlaku dimalam hari tak mustahil ianya berlaku disiang hari.Mana2 asrama mesti pernah laluikan.Biasalah bila dah bergelar student ini tidor pun selalu lewat malam siapkan assgmnt  & story mory saje lebih mmg menjadi habit kitorang tidor lewat

Nak dijadikan cerita malam itu kitaorang lepak2 dalam umah ajelah,ada yang busy wt assgmnt,basuh baju,tgk tb..Memandangkan keesokan semua kelas pagi entah malam itu semua masuk bilik awal,tapi bukan tido lagilah just borak2.Tertiba aku rasa nak p toilet kebetulan dengan roomate aku,jalan nak ke toilet semestinya akan bertentang mata dengan rumah sebelah tapi jiran kitorang kosong mmg tak ada orang pun.(nanti aku cerita part ini)

Lepas itu,time nak masuk bilik mata aku menghala ke tingkap utama ruang tamu dahlah tingkap itu terbuka luas Entah macamana aku tertiba nampak something bertebang nak kata bunga ada kertas ada tapi yang pasti "warna putih"Yang pelik malam itu mmg tak ada angin & benda 2 terbang mcm ditiup angin menghala sehala je..Aku terpaku 

Aku pun katalah kt member aku itu apa....Dia pun tgk dan2 dia kata jangan tunjuk,terus member aku masuk bilik.....serius time itu meremang bulu .Masuk bilik terus aku kunci pintu member aku pun tanye ko kenapa.??Nampak benda terbang tapi tak tahu apa....Malam itu aku nak lelap mata punyalah payah

Keesokan hari,aku bangun2 terus menjergah ke tingkap nak tengoklah apa yang ada kat bawah,aku tengok tak ada pape2 pun...Terus menjadi tanda tanya......
Sejak kejadian itu,sebelum tidor tingkap utama itu kitorang tutup or sapa2 yang basuh baju kitorang pasti sangkut dekat tingkap 2 untuk menghalang pemandangan ke luar.



note : Ada banyak lagi nntkan part2 seterusnya......Tunggu



Friday, December 16, 2011

Pecan Butterscotch

Assalamulaikum









Teringin nak makan kek 'Pecan Butterscoth' 

muahhhhhhhhhhhh (,")




note : terliur sudah.help help

Wednesday, December 14, 2011

Demam Melanda

Assalamulaikum



Sunyi sepi je blog ini brp hari coz azie tk berapa sihat demam melanda diri azie,hari ini pon azie baru start keje.Kuat tk kuat kene kuatkan diri jugak walaupun agak kurang selesa dengan batuk,selsema & tekak perit lg2 time nk tido mmg menyeksakan.Tambahan rumah azie dh start renovation paham2 jelah dengan habuk2 hmmmm azie mmg tk tahan dengan habuk, cepatlah azie bersin & selsema.




Satu lagi kalau org keliling azie demam ke batuk ke selsema ke ..beberapa hari kemudian pasti azie pulak yg kene.(sensitif sikit ).Mr.S pon risau ttg kesihatan azie,semalam time dia call dia kata "saya suka dengar suara awak demam,tiap2 hari demam pun tak pew".....grrrrrr demam tiap2 hari ehhh +  pulak dia suka sore serak2 basah aku nie...huhuhu



Okaylah sampai sini je yg azie coret2kan,bila azie benar2 sihat nnt azie postkan new entry k
Korang pun jaga kesihatan tauuu...Sekarang ini musim demam paling azie risau "demam denggi" 





note : minum 100plus + air suam/msk  byk2....Tak pun air cap badak

Monday, December 12, 2011

Roti Kebab berintikan ayam

Assalamulaikum







Roti kebab Ayam

Tengok aje dah menyelerakan.....inti-hirisan ayam+mayonis+salad+sos cili+roti
kalau korang singgih di kompleks kerajaan jalan duta setiap ari selasa or khamis ada pasar tani korang carilah kedai mokcik ini...Serius mg sedop..



note :Murah je dalam RM3

Buah Tangan

Assalamulaikum



Berlintas langsung dari rumah  
Entry kali ini khas  utk pokcik n mokcik azie dr Brunei
Buah tangan utk depa bawak balik brunei



Taraaaaaaaaaaa











warna warni gitu...
gebu n mantop2 gituuuuuuuuuuuuu



menyelerokan.......



mcm2 perisa ado..stwberi.blueberi.kayo


bereben2 bagai




Inilah hasil tangan ku......utk depa 




Apam Polkadot
polkadot ke pokodot ke yang penting sangat sodap,gebu,warna warni,terasa lembut sgt
silalah tengok puas2


nak resepi...???
maaf ini bukan azie yg wt heheee nie mama azie order kt kawan dia..



Nak wt HANTARAN.. ....



note: hari ini cuti (selangor je) ,azie pulak tk brp sihat sgt ini sakit tekak n kejap demam kejap ok..

Friday, December 9, 2011

Bantuan RM500.00 utk mereka yg layak

Assalamulaikum



Sekarang orang sibuk tentang pemberiaan bantuan tunai  RM 500 sangat menarikan..! RM 500 tue diberi pada pendapatan yg BAWAH RM 3000.00 dimana dpt mengurangkan beban kos sara hidup



Mereka yg boleh memohon adalah :_


Isi rumah yang layak memohon merujuk kepada seorang lelaki atau 
wanita yang menjadi ketua kepada ahli yang tinggal serumah atau  
ketua keluarga. Ini merangkumi individu: 

1)Berkahwin termasuk anak yang berkahwin dan tinggal bersama 
ibu bapa
2)Ibu atau bapa tunggal yang mempunyai tanggungan; 
3)Individu (bujang, duda, ibu tunggal) bujang yang mempunyai 
tanggungan
 dan 
4)Warga emas sebatang kara 




Pembayaran Bantuan RM500 akan dibuat kepada ketua isi rumah 
yang layak mulai pertengahan Januari 2012. 

Segala Maklumat Disini 



Pesanan: Gunalah peluang yg ada sebaik yg mungkin,syukurlah dengan apa yg diberi.Berilah pada yg benar2 layak.
Ingat baca betul2 segala syarat yg diberi 
JANGAN nnt tak dapat bising pulak padahal salah sendiri coz tak ikuti segala syarat yg diberi






note: Khas utk mereka yg benar layak kalo dah kt umah pakai mecedes kete pulak berbijik2 harap fkirlah dulu ..KESIAN pada mereka yg agak kurang kemampuan..

Wednesday, December 7, 2011

Bertukang punya pasal

Assalamulaikum




Helooo..nampak kusyuk je depan PC tue chating ke facebook or twit..??kalau update entry tk pew heheee.ada tak yg rindu kt kita yelah brp ari tk update pape2 just terjah sana terjah sini aje.
Kesibukan melanda terpaksa kejar sana kejar sini lg (padahal dok opis je) yang penting gaji masyukk yerk dak.


Berbalik pd entry diatas "Bertukang punya pasal"
Mesti korang ingat aku yg bertukang no no bukan aku ,nie jiran sebelah opis.. aku pun tak tahu apa yg ditukangnya.baik kiri kanan bawah belakang sama aje
Daripada awal tahun sampai nk hujung tahun asyik mengetuk tak habis2



Renovation tiap-tiap hari ..???


Tengah kusyuk kerja kedengaran irama yg agak bingit tok sana tok sini sumpah rasa nk runtuh dah bangunan ini .Mula2 slow tertiba bergegar weyyy ingatkan ada gempak ke apa .Kenakalan aku muncul aku ketuk balik hahahahhaa




Nak buat macamana dah tue kerja depa punca rezeki depa kan..Yang ponting halal 

LAyan zassssssssss






note: Nanti umah ana pulak berdentam dentum ....habislah jiran2 aku bising hahahaha..sory mokcik pokcik ana nk reno umah ana lah bg chantek nk bling2 sikit.

Monday, December 5, 2011

Cenderahati dari BRUNEI

Assalamulaikum




Jumaat lepas (02/12/2011) pakcik azie sekeluarga dr Brunei datang cuti2 malaysia,sbtu tu sesi pertemuan hehehee yelah dah lama tk jumpe..miss kt aunty n uncle & my cousins aqilah,aiman,farhan & sweet alia(alia my cousins yg paling tomey n paling muda) dlm family sebelah ayah azie.. Diorang ade kt sini 1 weeks 



Makcik/Pakcik azie kalo datang mesti ada buah tangan utk kitaorang
terima kasih
"cenderahati drp brunei"




prsnt dri istana...:D



yellow..like2


nie isi dlm bekas tu
biskut cookies



korang tahu nie apa...????
nie isi ketam yg digoreng (ade kacang putih + helaian daun kari)
sesangattttttttttttttt sedapp 





Selain tu mama azie dapat kain,ade gak sagu n udang kering heheee mcm2 makanan brunei yg azie dah rasa baik conflkes goreng sambal,keropok keras (ada lubang2) nama dia azie tk tahu...



Cuma belum kesempatan je nk kesana
Insyaallah ade rezeki pasti kami bertandang ke BRUNEI
azie suka dengar makcik/sepupu azie ckp brunei dalek p'cakapan  ade mcm sabah sikit






note : jom melancong ke BRUNEI

Friday, December 2, 2011

Bau pelik...!

Assalamulaikum









Dari mana bau ini datang........................???
Sesangat MISTERI




Aroma idung aku bebenar2 tergangu dengan bau yang agak..agak kurang keenakannya
Membantutkan deria bau ku...tolong






note : esok makan nasi minyakkkkkkkkkkkk......Korang suka tak...???



Benar-benar super....

Assalamulaikum






Hulalalala 

Riangnya dalam hati
Dok melenggangkan diri
tekan sana tekan sini
aku pun mula update entry



Dari pagi tadi sesampai sekarang mmg tgh relaks habislah...
Saya tahu jap lagi tahap superwomen dalam ketangkasan menguji jari ..meringgankan otot2 jari bakal berlaku
Dimasa itulah segala terserahlah..nantikan....





 note : tgh fkir nk mkn apa lunch kang...!idea please........



Thursday, December 1, 2011

Hobi Luar Biasa

Assalamulaikum



Meja kemas (kemas ke) tak semestinya tak ada keje or paling tepat "malas"
Aku punya 1 hobi yg agak luar biasa bila dekat opis 



Sebelum tu laYan pic nie dulu utk ambil mood ok





























tu dia Mr.Acer aku tanpa dia xsiap lah keje2 aku
tk leh kutuk2 dia tau wlpn adik beradik dia
(cik mouse / abg keybord )nie sllu wt hal



Taraaa dulu cik print tu sebelah mr.acer tapi di alih jauh skit sbb ssh nk menaip
jejari aku nie jumpa abg keyboard agak luar kebiasaan skit
-3 beradik nie(pen/paper/calculatr) kalo xde mcm tak sempurna pulak 






Korang dah paham tk maksd aku dekat atas td...1 hobi luar biasa tu...???
Kajian menunjukan bahawa aku suka mengemas meja opis stp bulan pasti kedudukan mereka tak tetap sllu aje  pindah randah 
**sila perhatikan pic nie sebaik2 mungkin  coz akan ade lg perubahan**
Nantikan kemunculannya...saksikan....




Time nie aku menaip entry nie dengan sepantas yg mungkin kerna baru je td urusan dengan bos utk menaip artikel yg entah berapa muka surat berada di depan mataku...
Ampun maaf andai entry nie tersangkut2 mcm tk cukup penyangkut utk disambungkan
Daaaaaaa....nantikan entry seterusnya bila kelapangan menjelma





note : apakah hobi luar biasa korang..........?????

Peristiwa Disember

Assalamulaikum




** Disember datang lagi ,Selamat hari jadi bg yg menyambutnya hari nie..Bulan nie je ramai kenkawan  n sepupu papat punya befday yeahhhh suka2 ,ada gak yg kawen/tunang bulan nie kan memandangkan cuti skola,cuti malaysia (11 /12 ahad -hari keputeraan sultan selangor & 25/12 ahad-Krismas) jatuh ari ahad jadi isnin cuti kan :)**


**Hari nie genap setahun peristiwa excident my mr.s huhu rasa kejap je.peristiwa yg benar menguji diri aku dan family si dia.Alhamdulilah sekarang semua dalam keadaan baik2 belaka.amin**



**2 minggu lg ade special /khas utk my family...kene reminder kt pone/calender or hehe kang lupa pulak..**



ada peristiwa apa lagi ehhhh....




note : Gaji dah dapat leh p shoping ...leh byr ptptn eakk



Wednesday, November 30, 2011

Idaman tapi tak kalbu pun........

Assalamulaikum



Memang dan sememang aku gemar menukar template blog aku sila jgn jemu hehe,sesangat ajaib bukan semalam lain hari nie lain.Esok pasti lain lg (itu pun kalo ade) adakah kerana "jakun" menyebabkan aku jd begini ( ooo ayat skema aku dah kuar lg) 





Belek paper td jumpe benda alah nie


cik nokia n9



spesifikasi

Harga :- RM 1,799.00(16 gigabait )
               RM 2,088.00( 64 gigabait)
Kamera : 8 megapiksel carl zeiss
Berat : 135 gram
Warna : Hitam,Cyan & Magenta
Sistem : MeeGo 1.2 Harmattan
(boleh twit/facebook/skype/angry birds magic & ap mobile)
Skrin :- 9.9 sm-Amoled




 Boleh tahan ....nk tukar baru leh tak.....????





note : trend skrg .IPHONE/IPAD/BLCKBERY..akan2 dtg peten cmner lak ehhh...???

Pelan Jalan tu tak betul......

Assalamulaikum



Pejam celik dah akhir bulan november,31 hari lagi penutup tahun 2011...utk hari nie kira entry penutup bulan nie 







tahukah anda apa kebenda nie
pinjam sat dekat google chrome






Al kisah kejadian pg tadi...

Babak 1:_



                                      Bos : ada fax masuk tak....?
                                      Aku : Ada,sekejap saya p ambil... Drp...sekian2.........
                                      Bos : Ok,dekat mana tue?
                                      Aku : Dekat sekian2........
                                      Bos : Apa alamat dia.....nama company skli.
                                      Aku : dekat ............nama company tu............
                                             (sambil tu aku sebutlah full adress compny tu dengan lajunya hahaha)
                                      Bos ; dekat mne?(mula konfius nie)....nnt sentkan alamat tu kt no saya.....
                                      Aku : ok...dengan gigih aku taip dengan short2 je sms kan tak lah nk skema 
                                               sgt asalkan paham 



** Dapat 15 minit ........tepon opis berbunyi lagi....



Babak 2:_

                                   Bos  : Kawasan tu dekat dengan apa?saya dah ada dekat sini ada nampak .........
                                   Aku : Aik copatnye sampai (dalam hati je) ......dekat dengan.......nnt nampak .......
                                   Bos : Ooooo ada compny tu........
                                   Aku : Yap masuk kiri, dekat situ (aku nie mcm tahu je ) nnt ada company....
                                   Bos : ok......


** Dah jumpa kot............



Bukan nk kata apalah pelan nie dah mcm "carta organisasi " .dengan kotak2,anak panah yang tak tentu arah,dr arah mana ke mana yang agak mengelirukan (wlpn disertakan alamat)...serius kedudukan sebenar lokasi menambahkan kekeliruan ...(skema tol ayat aku ...abaikan)


Aku mmg tak gemar baca pelan2 jalan nie,tambahan bila pelan yg rumit/keliru/putar belit.....sllu jd prob bila dapat kad jemputan....tambahan bila kwsn tu jejarang di jejaki oleh aku,makan masa utk smpai ke destinasi dituju....harap maklum




note ; mesti bos lupa bwk GPRS nie.......opzz lupa naik motor...

Tuesday, November 29, 2011

Touch & Go.....

Assalamulaikum


Masih mood cuti.....kalo dapat cuti 1 week kan bagus hehehe,biasalah kalau dah cuti lelama nie naik keje je mulalah mood M datang,tapi bila tengok je ada keje yg belum setel semangat berkobar mula menjelma .Check punya check kene isi foam tender,check akaun,check segala check yg pending huhuhu banyak nye....Tugas perlu diutamakan walaupon sempat sesaat seminit menjengah ke blog sunflower yg tak berapa sunflower ini...


Pagi tadi waktu naik tren kt Masjid Jamek dah lain lorhhhhh dan2 naik tangga je nak menuju ke Stesen Aliran Kelana Jaya dah kene touch n go ....selalu dekat bawah baru touch n go  bagai nie dekat atas dah kene touch jadi bila trun exclator tak payah touch dah kalo nak ke kelana jaya ke kl sentrl ke klcc ke ampang park ke...dah sampai destinasi di tuju touch lah ehhhhh..Sistem baru nie dah mula semalam (28/11/2011) sape yg naik smlm tahu lah tapi aku yg baru keje hari ni baru tahu arinie...Rujuk DISINI OK & DISINI OK


Sebulan je aku belanje RM 150 utk touch n go (samada naik tren mahupon bas) seratus kepon boleh ikut pd Kad RAPID koranglah..Aku ambil rapid pas touch n go kira sebulan harga yg aku gthu td lah...Mahal ke apa bila fikir balik memudahkan aku just touch n go je kang nk ke kaunter dok bebaris lagi ishhh susahkan...Sekarang pon penggunaan token (bntuk mcm duit syiling)-tang nie aku kurang fasih sebab jrg guna.....


Dekat stesen lrt kalau korang perasan ada org pakai baju merah tu ahhh korang leh tnye pada depa k...depa tgh bt promosi kad my rapid touch n go tu....Rasanya kene isi borang
Tapi mcm aku sebelum ini,beli kad touch n go terus kt kaunter..beli kad je rm 10 + rm 150( Rapidpass Integrasi (RM150)=RM 160.00) Time dftar bg i/c sekali .....



or




 Rapidpass LRT (RM100)



Kad aku guna skrg kad kedua coz kad pertama aku hilang entah tercicir kt mana...huhuhu menanah rasanya bila kene bli kad baru + kene isi borang...wlpun kad pertama aku guna tk smpai sebulan lg..Oklah kalau tk phm /confius ke leh rujuk distesen berhampiran dengan anda..(dah mcm iklan pulak)



Okaylah....nk sambung siapkan kerja & nntkan  entry seterusnya ok...Tatitu...:D




**Sekiranya ade salah silap drp info diberi mohon maaf , apa yg ditulis adalah kisah yg dilalui oleh penulis sendiri(shafazie.blogspot.com)**



note :Sekarang sume dah canggih...........sediakan duit jelah

Thursday, November 24, 2011

Segmen:Jom Naikan Follower Dengan Mendadak

Assalamulaikum


Korang mai join segmen nie  Jom Naikkan Follower Dengan Mendadak
Tajuk segmen gempak nie...hehehehhee

kredit to Adek chomey Purple Violet






Nak Tag Kat depa ini :_







Yang azie tak tag pon join jugak tau......heheheee 

Date Close 30 November 2011
Maklumat Lanjut tengok di Entry Ini







note : Tahun nie baru aku aktif join segmen hehee...nie pon baru beberapa kerat je...TQSM pada yg join member dalam blog aku nie....meriahhh...LUSM sweet strwaberi & sweet Kiwi ♥♥♥