Tuesday, November 29, 2011

Touch & Go.....

Assalamulaikum


Masih mood cuti.....kalo dapat cuti 1 week kan bagus hehehe,biasalah kalau dah cuti lelama nie naik keje je mulalah mood M datang,tapi bila tengok je ada keje yg belum setel semangat berkobar mula menjelma .Check punya check kene isi foam tender,check akaun,check segala check yg pending huhuhu banyak nye....Tugas perlu diutamakan walaupon sempat sesaat seminit menjengah ke blog sunflower yg tak berapa sunflower ini...


Pagi tadi waktu naik tren kt Masjid Jamek dah lain lorhhhhh dan2 naik tangga je nak menuju ke Stesen Aliran Kelana Jaya dah kene touch n go ....selalu dekat bawah baru touch n go  bagai nie dekat atas dah kene touch jadi bila trun exclator tak payah touch dah kalo nak ke kelana jaya ke kl sentrl ke klcc ke ampang park ke...dah sampai destinasi di tuju touch lah ehhhhh..Sistem baru nie dah mula semalam (28/11/2011) sape yg naik smlm tahu lah tapi aku yg baru keje hari ni baru tahu arinie...Rujuk DISINI OK & DISINI OK


Sebulan je aku belanje RM 150 utk touch n go (samada naik tren mahupon bas) seratus kepon boleh ikut pd Kad RAPID koranglah..Aku ambil rapid pas touch n go kira sebulan harga yg aku gthu td lah...Mahal ke apa bila fikir balik memudahkan aku just touch n go je kang nk ke kaunter dok bebaris lagi ishhh susahkan...Sekarang pon penggunaan token (bntuk mcm duit syiling)-tang nie aku kurang fasih sebab jrg guna.....


Dekat stesen lrt kalau korang perasan ada org pakai baju merah tu ahhh korang leh tnye pada depa k...depa tgh bt promosi kad my rapid touch n go tu....Rasanya kene isi borang
Tapi mcm aku sebelum ini,beli kad touch n go terus kt kaunter..beli kad je rm 10 + rm 150( Rapidpass Integrasi (RM150)=RM 160.00) Time dftar bg i/c sekali .....



or




 Rapidpass LRT (RM100)



Kad aku guna skrg kad kedua coz kad pertama aku hilang entah tercicir kt mana...huhuhu menanah rasanya bila kene bli kad baru + kene isi borang...wlpun kad pertama aku guna tk smpai sebulan lg..Oklah kalau tk phm /confius ke leh rujuk distesen berhampiran dengan anda..(dah mcm iklan pulak)



Okaylah....nk sambung siapkan kerja & nntkan  entry seterusnya ok...Tatitu...:D




**Sekiranya ade salah silap drp info diberi mohon maaf , apa yg ditulis adalah kisah yg dilalui oleh penulis sendiri(shafazie.blogspot.com)**



note :Sekarang sume dah canggih...........sediakan duit jelah

4 comments:

  1. dah lama x naik lrt guna touch ni..

    ReplyDelete
  2. alan ; bro ko dtg kl ceq bwk ko naik tren leh guna kad touch n go hehe

    ReplyDelete
  3. waa..sempat lagi tolong promotekan utk rapid..

    moon pun dah guna rapid card yg baru gak.. :)

    ReplyDelete
  4. c.m.a: hehee bgus2 lbh mudah kan

    ReplyDelete

Terima Kasih Daun Keladi,Bila Singgah Jangan Segan Silu Komen Lagi..