Monday, November 21, 2011

Kejadian Pagi Tadi.....

Assalamulaikum


Opzz sory 3hari lepas tk update pape2 pon gara2 tk sihat kena hujan..baru je lepas ckp pasal hujan las2 azie kene smpai demam n sakit pale.Pagi ini je smpai opis ade kejadian yg x diduga opis bwh n bwh kene masuk!
apa yg hilang tk pasti lagi..Al kisah bermula pg td azie smpai tangga bawah still lock n cm biasa azie buka naik je tgk kedai bwh ini gate die terbuka (perasaan cuak mula terasa) nak naik ke tak nak naik ke tak.,itulah yg azie rasa coz opis azie atas sekali dalam tawakal azie naik gak dalam masa yg sama azie jenguk gak kedai yg kene masuk tu...(gate je terbuka pintu utama dia ttp)..Perasaan berdebar dah terasa kot2 kat atas ke ishhhhhh mula cuak


Alhamdulilah tk ade apa terus buka mangga opis n masuk n lock..perasaan cuak lagi terus jenguk2 kat dalam,dalam masa yg sama azie mula terfkir mcmana org tu masuk sedangkan pintu gate utama ktorang kat bawah LOCK! Tingkap atas sekali ini dekat ngan atap ini ktorg dah pagarkan n lock!Azie terus call kwn azie opis sebelah dia pesan dok dalam diam2 n lock pintu tu...cuak cuak n cuak


Dapat dalam brp minit bos sampai terus2 azie bgthu bos,bos terus jeguk bwh smpai beg dia pon tk dan nk letak dia bwk sekali..Tup tup bos naik dia kata nie kes pecah masuk ini coz mangga dia tk ade (mangga nie yg lock/kunci tu bukan mangga buah k)Dapat setengah jam tauke kedai datang dan2 alarm dia bunyi...Xtahulah mcmana sekarang...Serius sebelum puasa hari tu abis setiap tingkat ktorg kabel kene curi tk mustahil org yg wt keje ini org yg sama ..Tak tahulah dah brp kali kejadian seumpama ini berlaku..


Sesangat mengecewakan bila pihak managmnnt bhgian kwsn/bgunan ini tk mahu ambil tindakan selanjutnya ibarat lepas tangan....Dulu ade kes pecah masuk kt kedai makenik kt bwh siap call bhgn mangmnt tapi diorg kata tak tahu! Hello tolonglah ambil tahu padahal dah kes polis...Sesangat mengecewakan..!


Hope kejadian seumpama ini tk berlaku lagi...hope org yg wt ini semua 1 hari kau kene renjatan letrik baru ko tahu !Sepandai2 tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah jua..!




note : pagi ini dgr kabar sedih,bekas bos azie ayah die meninggal..semlam je 2 kabar sedih azie dgr drp kwn baik azie pagi dia bgthu ayah mertua die meninggal dapat malam dia sms azie mak mertua dia lak..ya allah azie harap diorg semua tabah harungi semua ini..takziah n Al Fatihah...

5 comments:

  1. haishh..bhy tol..depa sptutnye buat la ssuatu kan...haish

    ReplyDelete
  2. dorang ni tak der keje btul la..nak cari duit cara haram manjang..

    ReplyDelete
  3. takzaih dan al fatihah buat yg telah pergi..

    ReplyDelete
  4. Kak Fieda : btol tu sis...tq sis

    ReplyDelete

Terima Kasih Daun Keladi,Bila Singgah Jangan Segan Silu Komen Lagi..