Wednesday, November 2, 2011

Tips-Mengempiskan Perut

Assalamulaikum


Selamat hari-hari semua...kali ini azie nk share tips sikitlah,mungkin ianya tak seberapa tapi insyaallah berkat keyakinan,kesungguhan,kesabaran pasti akan membuahkan hasil .Yang penting kenelah kuat,jangan sekali mengalah/Patah semangat...


Tips Mengempiskan Perut 



Tips 1
(asam keping)
**ambil asam keping dlm 2 kpg kemudian rendam dalam air panas
**agak dah suam2 MINUM lah
**amalkan pagi dan malam


Tips 2
(teh)
**sebelum sarapan pagi minum teh tanpa gula
or
**perahkan sedikit limau dlm teh tersebut


Tips 3
(asam jawa)
**campurkan asam jawa dalam air
**boleh masukan dalam peti sejuk
**amalkan semasa mkn tengahari dan selepas makan malam


Tips 4
(senaman)
** 2 kali seminggu(lbh pon ok)
**lakukan sit ups
**tak semesti senaman diluar dalam umah pon boleh! 


Tips 5
(minum air )
** lebihkan minum air suam/msk(8 gelas sehari or lbh)
**elakan minuman bergas 
** kurangkan pengambilan gula dlm minuman
** campurkan Limau dlm air suam (tanpa gula)


Tips 6
** segengam cekur + sedikit tepung berus + sedikit asam jawa +  sedikit garam + sedikt gula pasir & merah
** tumbuk kesemua bahan td 
** CAmpur bersama air masak
** minum lah 4 hari berturut2



Tips 7

- Tiada yang mustahilkan utk melakukannya -
- Nak seribu daya tak nak seribu dalih-
- Jadikan ianya MUDAH bukan BERAT/BEBAN




Jangan bergerak ke depan biarlah disitu diam-diam
( maksudnya :-elakan perut buncit ke hadapan  dan biarlah yg seperti sediakala/kempis )
melainkan perempuan mengandung




Segala petua ini azie dpt drp family azie n berkat servey di internet bg siapa yang ade tips lain seperti diatas DIALU2kan utk berkongsi ngan azie






note : selamat mencuba :)

9 comments:

  1. lg 1.. xyah minum ais kalu boleh..

    ReplyDelete
  2. IntanBerlian : akak ok tq



    Sumaiyah : same2 :)

    ReplyDelete
  3. minum air byk2 bukan bikin kembung ke? heee

    ReplyDelete
  4. soly: hahaha....kene kwl kalo dh terlbih :D

    ReplyDelete
  5. tips ni saya suka !! boleh dicuba :)

    ReplyDelete
  6. Liza Razak : jgn lupa try dear...:)

    ReplyDelete
  7. tips yang bagus. leh la try nanti. akk pun plan nk kurus ni...ngehngeh

    ReplyDelete
  8. Cik Kamoo : Sis yup try2 tau ...chaiyok

    ReplyDelete

Terima Kasih Daun Keladi,Bila Singgah Jangan Segan Silu Komen Lagi..