Tuesday, December 21, 2010

hoLiday & honeymoon

aden nk cerita  nie..aloo tapi cerita utk weeknd lps ari sbtu & ahad(18/12 & 19/12)hehheee...
AL-kisah ayeppp..hahahhaa....suatu hari di pagi yg hening ku jalan2..hahhahaha poYo je kan..hahhahha


berPandu kan peta & kompas ku berjaln2...hahahahaha yoyo2 lagi kan...^_^...hahahhahahaha


sbtu-18/12/2010:-
aku  p bcti ngan family di sebuah negeri BerseJarah...teka..cepat teka..dapt kan tahu kan jwpnye..hahahhahahaha
percutian yg tak dirancang katakan...my abah ku bgthu las minit..minit kew...?????tak lah dlm 2 hari sblm nk p lah...tapi bayangkan nk temph hotel.....fuyooOOOOOOO....

vERY2 FuLL.....MEMandagkan cti umum kan..hahahaa...
aku nie punye servey kt tenet mne thu ada kosng..hampehhhh fuLLL...aiyahhhh sume fuLL kadang nk fkirkan alik pelik lah sgt tak kan sume biLik full...nie mesti mals wt keje nie..ishhhh tk suke..tak SUKE

MAlam sblm nk bertolak tak buat apa2 persiapan apon.....mcm pergi tak pergi je.....putus asa tahap gaban..hahahha...pagi tu bagun pon tk siap2 apa2..tapi mama nagan abah suruh kemas beg...hukhukk..kemas lah jugak......:((...hati hampa kang p tak de hoteL...kene  alik Kl balik...tak mooooooooooooo...saye nk p jalan2...uwaaaa....


akhir nye menuju gak ke destinasi...wink.....p mama lu..bab lapooo tahap maksimum.....jalan lak jemmmm aikkk ada apa eak....ooooo tk psti sbb ku thu aku nk makan jew hahahahhaha..
cis berat badan makin membimbangkan nie......puas mendiet kan dri tk jadiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.....
x suke.....:((

muke monteL ku....pipi embam tahap maksimum...^_^


 menjamu selero smpai lupe diri..perghh sedap sgt.....tapi kepala pening sbb ramai sgt orang2.....nk makan pon tergangu dgn pergerakkan kaki tap tup tap tup ...tapi best gak tgk gelagat org2 lapo haahhahaha..jahatkan aku..heheheh gurau2 anje jew...:))


perjalan di teruskan ke destinsi di tuju......top tupp mencari kediaman....aiyahhhhh kenapa jem nie.....Fuyoooo ramai nye org pusu2 nie......apa yg menarik nie...tip topppp....
akhir nye singgh stu tmpt nie....dok servey lah mne thu ada kekOSongan hahaha..cisss hampehh tak ada rupanye.....muke kecewa terjelas di wjah2 ku..wajah mama & abah ku...:((

teruskan pencarian......akhir nye ternampak 1 bangunan nie kuning2 warna nye...alaaa warna diraja hehehee....sy suke kUNING....hahhahahaha...abahku memberhentikan kereta.....turun dgn pelahan nye hahahahahahahaa.....^_^

dialog antara aku & mama ku.....

mama  : mane abah ko nie......
aku      : tu lah lama....enth2 dapt kot..tak kan lama tk dpt lak...
mama  : harap2 gtu..mama doa moga2 ada kekosongan.....;)
aku     :mama tu abah.....nampak happy jew..
mama  : mane....???tu abah tu
aku      :dpt tu..tgk tu abh tunjuk....
................................................................................................................................................................

abah: dapt nsib dew 1 jew kosong......
aku & mama : alhamdulilah....lega...+ happy...........
akhir nye...tercapai gak impian ku.... 



terima kasih ku ucapkan pada mama & abah ku.....hehehehhehee

korang..sbnr nye perctian pada trikh tu ade lh sempena hari aniversry mama & abah ku.......hehehhee.....jadi kami 1 family sambut sama-sama....^-^ mmmuahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

aduhhhhhhhh perut sudah berbunyi..krokkkkkkkkkkkkk

tgk atas meja ade keratan order...try gak.....hahahha kelaparan  lagi..cisssssssssssssssssssssssssss
tapi sblm tu..aku nk gthu..tmpt nie wlpn simple tapi nice sgt.....kemas..aku suke...... ada 1 katil single 1 katil king.....menyelesakan lah..memandangkan kami tak ramai ponnnnnnnnnnn.....^-^

kesempurnaan + keseLesaan....


totttttttttttt..operator cafe hotel tu jawp.....boleh sy ambil order.....(yeker cmtu die kata hahhahaha)lbh kurang..
aku pon bgthu apa yg ku berkenan...cis punye kusyuk mengoder lupe nk bagithu no BILIK...hahahahahhahaha
excited....hahahahhaha...oky set...dpt gak order...tokkk tokkkk..pintu bunyi nie..
yeayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy mam dh smpai.......excited lagi......toink....
org yg hantar tu orag thai...sweet lah sys tu...sawa dikappppppp ^-^..


wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh nyam skali nie....krokkk krokk pewut ku berbunyi

nie lah mkan yg aku order....
seafood hokan..nasi goreng kampung..dollop ice cream+ fresh carrot milk..

aloo kt luar pon dew kan..mmg lah tapi hotel pon aku nk rse gak.....100% aku kata mmg sedap baget........+ PuLAk murahhhhhhhhhhhhhhhhh.....memandgkan aku nie kaki cti ngan family okay...aku sllu servey mam kt hotel yg penah aku dok...sume mahal mahhhhhhh....
bagi aku nie murah skit...............harga tetap wlpn dew tulis nett ++ pHam KAN maksd nye mybe ade prbhan harga tapi aku kire 100% TEpat.....

malam meNjeLma......
tak makan pon..diet katakan......tgk Tv..naisb tk boring sbb dew astro..perghhhh canggih.............. dPt ngok menari..final..hahhahahahahahaha.....

tak kuar malm pon sbb abah ku dew hAL pulak...:((..apa ku buat...cari mkn + tidooooooooooooooo...bukan sllu dpt mcm nie........ade aircord...umah ku mne ada aircond................:(((


maLm pon berlarutan..hahahhha tidoooooooooooooo zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz krokk krokkk...


aku berdebar tgu pgi ahad nie 19/12 aku nk jumpe kwan Kolej ku........akU windu giler dengan die.....
pn eda & en iman...(suami isteri okay)......
pagi breaksft aku bagi can pada mama & abh ku date..jeng..jenggg...tak mooooooooooo kacaw.....

aku pon kuar ngan kwn ku ..hehhhhhhhhhhhhhhhhhh perghhhhhhhhhhhhhhhhh windu giler kt die.............
die dh kawen.......Eda nie kwn kolej ku....dh 6 thun aku kenal die.....mmg rapat giler......die kawen pon dekat 1 thun lbh dh....aku jew lom kawen agi..:((( lom smpai waktu nye...^-^


perghhhhhhhhhhhhh mam nasi lemak & teh ais pagi2 buta hahahahhhaa.....syok berborak.....gosip2...story morey katakan.....smpai lupe nk balik hotel memandangkn chec out kol 12..hahhahahahah..
kelam kabut dibuat nye.....hahahhahahaha

tapi sedey sbb dpt jumpa my kawan jap saja....nk ambil pic pon tk smpt.....uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..:(((

sAMpai hotel  mama & abah ku dh siap2...aku pon kelam kabut hahahhhhhhhhhhhhhhh..^_^

akhirnye abis perctian ku.....srba sederhana + simple....perctian kali nie..tapi bermakna dalam hidupku.................

sblm alik jaln2 jap.....hehehehe.....dalam kereta aku tidooo....abah ku suruh drive..aku tak lart nk buka mata......
"abah lah drive"
heehehe cian abh ku..penat.....aku mmg tk leh drive dlam mata kelam2 nie..karang tak psl2 lain lak jdi......hehhehee...hati nk drive tapi mata kelam sgttttttttt..:((


tu lah perctian ku srba biasa saja.......mengisi masa terluang bersama family.....yg aku saYANG SGT2...MMUAHHHHHHHHHHH


MAcamana perctian korang Pulak..hehehehe harap2 best + enjoys........^_^





mmuahhhhhhhhhhhh SAYAng semua..^_^..enjoYS

Monday, December 6, 2010

Tersurat & TersiraT

Dugaan demi dugaan yg ku alami sejak2 nie...
tapi aku tak penah menyalahkan takdir dgn apa yg berlaku kerna sume yg terjadi ade hikmah disebaliknya
dew "TERSURAT & TERSIRAT"

Tambah pulak dengan keadaan aku yg kurang sihat sejak brp ari nie..akibat demam+selsema+batuk+resdung melanda driku...Mood Aku jadi tak menentu.....bad mood dikata kan....alhamdulilah akU pandai mengawal nye walaupn dew kaler nye aku tak dpt mengawal sume nie....i'm so sad..;((

seJak nie jugak lah airmata aku seiringan dgn aku...Kenapa...KENApa aku menangis....???
emosi akU benar2 menguji diri aku dikala nie...Perasaan Yang aku sndri tak dpt mengawal dikala kedukaan yg aku pendam kerna aku tahu bukan mudah utk aku lalui sume nie...(aku mmg mcm nie suke pendam..)
Hati aku menangis...menangis & terus menangis....


enTAH nape smlm benar2 menguji dri aku,
aku menitiskan airmata disebaLik ruang2 yang aku tak nk org tahu apa aku alaminya....aku jauhkan driku daripda sume orang kerna akU benar2 memerlukan Ruang utk aku mententeramkan Diriku
aku cume dapat tersenyum ble org2 dikeliling ku membuatkan ku tersenyum...
adakah senyum ku itu benar2 ikhlas.....????
atau hanya sandiwara aku untuk menjaga hati & prsan mrk....????
hanya engkau yang maha mengetahui disebalik senyuman ku itu................................;(


"aKu benar2 memerluKAN sokongan daripada -Nya
aku sentiasa memohon agar diberi petunjUk & KEkuatan agar dapat meLaLui sume ini dengan tabah"



 says
"Aku ada kelemahan & kekurangan..(no 100% perfect).Tapi itu tak bermakNa aku tidak Mempunyai perasaan..aku ade prsan..aKu menangis ble jiwa aku benar2 menguji diriku ini...Ya Allah,kau kuatkanlah hambamu nie ,Hanya kau yang mengetahui TERSURAT & TERSIRAT"

Thursday, December 2, 2010

Teringin...pLease..pleaseee....

TERINGIN..Please...please......
apa kejadah nie teringin..teringin dr td lagi...ishhhhhh...xbtol kew.....wahhhhhh..wekkk>.<

mengada-Gada puLak eak..aishhhhh degil....
TERINGIN....Please..lahhhhh(sobbb..uwaaaa nangis bwh meja)takut org nampak.......ishhh Malu.....;))
xkira nk jugak walau mcmane skli ponnnnn.....(ishhh degil lagi)
mama...saya nk gakkkkk....asyik tegk iklan jew....ble nk p nye......????(kecewa)>.<


********************************************************************************


mama : lah kan dh kata aritu mama nk belanja..tapi tak mooo.....:(
me                    : time tu x TERINGIN lagi.....>.<.....(muke pasrah jew)
mama : nnt kite p kt THE MINes....sne ade kan.....
me        :yap..dew lh tgk bottt smbil nyam..nyam....
mama : nnt kite ajak abah p sne.....^_^..muke excited hehehe
me        :excited gak nie.....abah,"nnt kite p k...abah belanje"
hahahahhaah......
abah    : aikk bukan abah dah belanje kew aritu......hmmmmmm...
me        : tu aritu..nie arinie hehehehehee..boleh..eak..boleh...^_^
mama : suruh abh belanje...sbb...................................hahahahahhahaa
me         :a'aa btol tu.......




hahahhahahaa.....coretan skit temubual drp sy ke mama sy ke abah sy..hahahahhahaha smbil2 tgk tb ^_^
pHam kew.......?????kaLo paham bagus lah..kaLo x paham buat2 paham suda......heheheheee


agAk2 nye apa yg dimaksd kan nk p makan tu...tmbah2 kt The Mines.....mkn smbil tgk bot....ikan keli afrika...fuyoooooooooooooo bunyi mcm best jew kan......
tk silap hari bulan makan ikan keli jew...hahhahahahahahahahahahahahaha =)))


 cepat lah teka guys.........
sape cepat die.......................................MENANG....


  

nie lah die yg aku nak sgt2 makan....KEnny Roger...mavelous......nyam2(terliur puLak)
makan ngan half meal(tak besar pon..sedang2 jew)aku nie kalo mkn cmnie cpt kenyang walaupon hakikat...lapo.....huhuhuhu

ditambah pulak dengan POTATO SALAD+BBQ BAKED BEANS+MASHED POTATO&GRAVY+COLESLAW+FRESH FRIUT SALAD.....byak kan..limited 3 jew okay hahahahaha..sje ltk lbh2 sbb 2 FAberet kata kan..hahahA...^_^

Tapi kan yang paling aku suke skli MUffin vaniLa die ....pErghhhhh sedap lah....kalo dpt makn tu jew oKaY gak....(eleh....nk lebig2 puLak akau nie kan...)nakkkkkkkk bt sendri lah.....baru tercabar skit...hahahhaahha..
penah buat tapi x jadi pulak......sob..sob kecewa sgt......(hakikat nya kuang pandai skit bab wt kek2 kew hahahaha)...=)



 Pic atas nie lah MuffIN tu.....TerlIuh lagi nie....
mama & abah sy nk makan nie....................TERINGIN sgt2........Ngidam PuLak....
AKu nie jenis mcm nie..kaLo nak sgt....mmG aku cari......selagi tk jumpe rse x puas PULak.....
bab kata lain mNgada pon dew...+ cerewet pON dew......sabar jew lah kan..kan.kan...^_^




sedap nye...FOUR SEASONS FIZZY-SPring......



 nie pon boleh tahan gak.......FRIUT JUICE ORANGE

padahal boleh bt kt umah kan.....tapi rse nye tk sme lah.....aishhhhhhhh
nk sebijik mcm nie.....dew oRange kelilingan gelas tu........hahahhahahaa...(Mengada lagi)

***************************************************************************

agaknye ble lah boleh dapt makan nie sume.....????
ade sape nk belanje tak........???

jom lah.......gerak gempur ke Kenny Roger nie.......^_^

memandangkan gajI pon dh msok weekend nie nk ajK my mama & my abah p nyam..nyam......
kami sekeluarga mmg suke makan..makan......hahahaha
sbbb tu aku nk mendiet kan dri pon asyik tergendala jew........time work jew dpt mendietkan dri...mne tk nye work menimbun2......hahahaa..tambh2 puLak nk ujung tahun katakan....uwaaa....

nak ajak Yg SPECIAL aloooo my Luv lah..die keje....bab kata lain 1 week die off day 1 day jew hehehhee
cian kan die...apa nk wt cari REZEKI.....hehehee...

nnt nk ajak die p jugak Lah...nk celebrte Ngan die...kihkh.....^_^..nk ikot kew...????
tak leh..dok umah diam2 okay..tolong mak Kemas umah tu..hahahahhaahhaha


okay lah smpai snie jew coRet2 Ku nie....bg sape2 yg p mam Kenny NIE jagn lah lupe aku okay......
makan tu jagan mentah darh jew ingt2 skit..heheheheh(pesanan bt aku gak)
memadangkan aku nie baru jew lps demam....ngan tekak pulak skit.....
agaknye ubat/penawar nye kenny nie kot baru..okay...hahhahahahahahahahaha


Daaaaa...dididi...duuuuuu....tata tititutuuuuuuuuuu...=)))







HAVE A NICE DAY














Monday, November 22, 2010

uSaha di tanyakan....

Hanya iringan airmata yg dapat ku lafazkan....
Hanya tangisan syahdu ku lafazkan...
Hanya duka yang ku pendam daLam Hati ini....
Yang berkoncang untuk ku luahkan...
   
Airmata ini bagaikan air terjun yg terus mengalir...
MEngaLir...mengaLir dan terus mengalir dgn deras..
Tanpa Paksaan atau terpaksa...:((



UsaH ditaNya...
**KENAPA
**BAGAIMANA...


Ya Allah,
Kau kuatkan hamba mu nie..
Hanya engkau yang mengetahui tersurat & tersirat..
Hanya engkau mengetahui kebenaran itu..
Hanya engkau tempat ku memohon ketenangan..pertolongan...





"Semalam adalah kenaNgan..hari ini adalah kenyaTaan..esok adalah harapan"





"Janganlah terlalu mengharap,kerana mengharap pasti tidak terlaksana...Apa yang penting bersabaR kerana kesabaran mengaJar erti kehidupan yang sebenar"

Thursday, November 18, 2010

araB Mai & makAN2 I LIKe

raya datang lagi
raya aidiladha

ble raya jew nk bergaya kan..jadi aku pon gaya skit jew lah..dont Over2 OKAy...
aku jenis yg simpLe tapi nak kelainan...aku jenis biase2 jew.....^_^
  arab mai keY iLL
♥♥♥♥name LaLa isaBeLa♥♥♥♥
hahahahahaha



arab kew....????Klon jew...=)
saje jew nk mood arab pagi2 raya haji nie...
nK P ArAB x dpt jadi dpt gaya alaa2 pon jadi lah....

mama kata okay...hahahaha rse nk tergolek2 tergulig2 pulak...nasib dalm kete
hahahahaha
teringt pulak persandinGn Bienda yg pakaibaju arab..warna biru ...cntek sgt....

nie die bienda...nice 4 u...sweet sgt.....


******************

aiyohhhhhh gara2 makan byk smlam smpai lupe dri...ari nie tekak sakit......uwaaaaaaaaaa(sob..sob:(( sob.....)perit nye.....


pulak tembam balik lah aku nie....aku nie masih proses mendietkan dri....(yo2 jew kan)
gara2 makn ketupat+nasi impit+rendang ayam+redang+kuah kacang...nyam2..terliur pulak hahahahahhahahahaahha^_^
aku lupe dri
mana tak nye bukan sllu dpt mkn dap2 cmnie....
(aik bukan ari biase pon dew ke...???))
tak sme....ble raya...jadi selero bertmbh.....

*********************************
hahahahahahhaha
ari nie bawk bekal nsi impit + ayam redang ke opis...boleh melantak nie....

memadangkan kedai byk tutup(mood raya lagi tu)
mama kata bwk lah bekal....
yessssssssssss....mmg bawk pon....^_^
selamat menjamu selero
^_^...^_^


*********************
************



akhir kata dari shafazie.blogspot.com

mengucapkan
SELAMAT HARI RAYA
AIDILADHA
bt teman2 tak kira dimana berada








 

 

Thursday, November 11, 2010

11.11.10

11 nov 2010
npe ngan 11.11.2010....?????
jeng.jeng..cpt guys tekA...(ADE adiah menanti anda)
cepat..cepat....sape cepat die dapaT

hahahaha.....(abIS Lah kaLo dew org TuntUnt t)
x dew lah guys 
tarikh nie khas tuk 
(pic yg akan ditunjUkan di bawah nnt)
tarik mouse tu turun bawah
^_^ HAHAHAHAHAHA ^_^

kek nie uTk cik P nye befdaY lah ari nie....
cik P..pic nie cik J ambil kt google image jew kalo cik P nk kene MaI key iLL
pada ang punye kek nie sory eak..kite Copy paste kek yg sedaP nie
*****ToINk...toink*****

DAp nie kek buah2an kot....(sy suke kek buah2an taw kawn2 ku)
hehehehe

 nie lah CIK P yg kite maksd kan Tadi....
sy panggil die "PNIEY"@ cik PnIey

umO DIE sme ngan sy..toink..toink.....^_^ 
(tapi Cik J tua 5 bulan jew..huhuhu)
cik J tu sy lah hahahhahahahahhaha
______dont confius_____



uCapan nie khas tuk cik Pniey:-
cik pniey apppy befday too uuuuu...
appy befday..appy befday..appy befday
tooooooo u.....
semoga cik pniey dimurahi rezeki & berjaya dalam apa jua bidang okay..(aikk ayt nie cm ayat bg msg kt die jew td)
copy paste..toink..toink ^_^

cik pNiey ..cik J x sbr nk mkan nasi minyk cik pniey.....hehehe♥♥♥♥♥♥


........haPPY Befday my friend....

Wednesday, November 3, 2010

BerULang Lagi...


Perlukah aku melalui sume nie...????
Lemah longlai aku dibuat nye...airmata yg mengalir hampir kering
KENAPA..KENAPA...
ALAngkah indah nya kalo sume nie ade jwapan nye:((

sakit pale..sakit pale...janGan lah ianya berulang lagi tak mampu ku alami-nya
Perit nye bagaikan di Tusuk jarum yang tajam yang akan tumpul ble ianya benar2 sakit

kenapa kau tidak memahami driku
aku sje yg nk memahami dri engkau..tapi engkau sebaliknya

adakah engkau nk lihat diriku terseksa lagi...adakah kau bahagia bt aku begini...
mesti kau tk fkirkan sume nie kan.kan..kan...(sob..sob)
kau hanya memikirkan dri engkau jew
org yg dikeliling engkau bagaikan PATUNG YANG TAK BERNYAWA..!!

mungKinkah ble aku tiada lagi disisi mu..
engkau akan mengingati ku....??menangis..??or kau terus lupa kan ku
kerna egkau bahagia ble aku tak lagi menGangu idup mu
tentu kau "HAPPY..." 

HAPPY melalui detik2 tanpa ku
HAPPY boleh idup ngan org lain
HAPPY sbb kau dah bebas
HAPPY sbb kau boleh bt apa yg engkau mahu 
HAPPY sbb kau di keliling ngan dunia yang hanya sementara
HAPPY sbb kau boleh jadi yang terhebat sedangkan kau lupa yang paling hebat tu YANG MAHA ESA


tapi mmg benar "ble kita ada di dunia nie org tak mengingati dri kita tapi ble kita tak ade di atas muka bumi nie baru lah nk ingat" 

 
PERLUKAH aku mengingatkan engkau sume nie..sedang kan diberi otak utk berfKIr
jadi FKIRKAN LAH

susaHkan..rumit kah..leceh kew....?????
perlukan membayar RM 50..RM100..RM 1000
utk kau pergi kaunseling

perlukah sume tu...??????kalo perlu bagi engkau UP TO U

tapi apa yg perlu engkau lakukan..adalah
"berdoalah pada NYA kerana dia lah yang mengetahui YANG TERSIRAT & TERSURAT
dialah juga yang mengetahui kebenaran di sebalik kebenaran itu"


FIKIR..FIKIRKAN LAH..



by:-
♥♥♥shafazie♥♥♥


Wednesday, October 20, 2010

siaPAkah mereKa nie

sape kah mrk nie...???
..TEman2 ku..

nie lah cik izzah..my best Frenzz sya....die nie lah yg byk p'samaan ngan sy,sy knl die pon dh lme taw..wlpn die dok JOHOR tpi still cntt..die tunang org k..(x leh mengorat die)..dulu time skola 1 keLas die lah p'bantu sy(mksd sy peNOLONG KETUA TINGKATAN)spe KETUA TINGKAT...???(teka lah)terang2 sy dh nyatakan hahahahahhaha......1 lg ktorg 1 KOLEJ dulu time stdy...hehee tapi lain2 cos....dah  1 skola,1 kelas,dok sblh2..1 kolej..kampong pon sme..hehehe♥♥♥

 
Pic atas nie cik bed..kwn rapat sy gak knl dri baNgku skola lg,die jugaK BAKAL jururawat..cun kan die.die kira rapat jugak ngan family sya...panggilan manje die pon pd mak sy pon mama jugak..hehehe..family die sy knl lah...dulu sepUpu die jiran sy...die nie ade kacukan..sbb tu die cun...ramai yg minat die...nk knal...????(hehehehhe..no koMen)...♥♥♥
 yg nie pulak cik Huda@nurul...tpi sy pggil die huDa jew,kwn dr bangku skola lg..kami kire raPat jugak,sy panggil mak die mumy...lembyt jew oraNgnye tapi kalo marah...(adoiii takut jugak..hahahahaaha)die nie gF org tk lh ngorat t bf die marAH taw....  ♥♥♥
yg nie puLak cik Fuza..chomey kan die...hehehe...die nie suke mengusik sy taw..pemalu pon ia gak..die nie SINGLE lgi...(nk ngorat kew...??? tnye lah die..hehehhee)die nie pon panadai niagA k...sy doakan agar die akan lbh maju jaya lg...die jirAN sy gak tapi lain lorong....hehehehe..sy knl die pon dri bangKu skola lg taw...mmg rapat..  ♥♥♥

 nie pulak cik emy rosie,kawan kolej sy di melaka..rapat jugak...depA2 nie lah rakan fb sy yg palaing rapat skli...suke usik die....♥♥♥♥

nie pulak cik dila,muke alaa2 amoi mah......die nie pon kwn Kolej sy di melaka..die jugak teman rapat dalm FB gak..hehehehe...org die tinggi..hehehehhe..♥♥♥

nie pulak cik pniey....dak joHor...member kolej gak..die pon teman rapat FB JUGak ♥♥♥

nie pulak ciK noi...adik noi...DIE nie nakal taw..suke usik2..die dok saBah..tapi ASaL KL...sY suke usik die ngan      Garfield..tayUNK DIE ♥♥♥             

Tuesday, October 19, 2010

aPA Nak jadi.....

arghhhhhhhhhhhh.....!!!!!
nie yg dpt ku nyatakan prsn ku.....(MOOD..MOOD...MOOD)
uwaaaaaaaaaa....!!!uwaaaaaaaaaaa..!!

mesti korg tertnye2 npe aku mood x tntu pasal nie akibat nie kot(tgk pic bwh nie)
 (pic yg aku ambil dlm internet)example lah konon2 nye......

kerja byk...????x jgk....cme byk benda yg tertunggak kne setelkan....
bayangkan brp kurun punye(hahahahaa)yok yok ahhh jew kan.......
smpaikan keadaan pon jd cni;-
lebih kuang lah...
mne x nye smpaikn dakwt pen pon blh abis
cian kan aku nie...(sob..sob)
 


akibat mood yg terlampau katakan (hahahahhaha)
aku makan pon dah tak lalu....(best gak nie boleh DIET....)..tapi morning2 lg aku dh isi perut aku nie terlbh dulu agar aku lbh tenaga jalankan tanggugjawab ku..tpi ble balik jew kelaparan lak pulak (kuang..kuang..)

*nie lah dugaan time bekerja*
kang x kerja duit poket tak de(kalo ade poket cm DOREMOON tu oky gak kan)
kumpl duit gak utk keperluan dri gak
selain tu mase depan....yelah nt kawen nnt cmner....kalo poket kosong...
BUKAN ITU SAJA
duit pinjaman pon kene byar gak....!duit kereta lgi..!
banyak2 kan....
alhamdulilah lah..bulan nie bos kata GAJI UP...(yeahooooooooooo)
jadi kerja pon kene lah UP gak bukan down okay...




itu lah yg dpt ku coret2 kan...x tahu dh nk wt apa...
sekian sje lah cte yg dpt ko coret2 kan di blog nie...



Monday, October 18, 2010

mEnunggu hari menunggu detik menUNGgu maSa

menUNGGU hari..detik..masa....

tepat kol 12 malam(khmis mlm jumaat)akan ku ucapkan pada nye.......
22 hari bulan nie segalanye
yang aku tunggu2...
genap lah umo dia..........(toink...toinkkkkk)teka lah ~~hahhahahahah~~~

2 kali aku menyambut dgn nye.....(cehwahhhhh..romantik)kihkih*
tahun nie juGak lah kami menyambut 1 tahun hgn kami
♥♥♥luv u so much♥♥♥

buLAN YANg begitu bermakna buat kami (oktober)

akan ku simpan kenanGan kita bersma selamanya
(cehwahhh jiwANG pulak aku nie)
..................hahahahhahahaha................

 





Thursday, October 14, 2010

seMalam

semaLam
rABu 13 Oktober 2010
TanPa ku duga airmata ku mengalir
aku menjadi saYu sgt2....
tambah pulak lagu kt radio (lagu yg syahdu sgtttt)
berlinangAN AIRMATAku....
apa yang aku rase saat tu....????msti lah sedih....ssh untuk aku kata kan 
tapi aku kene kuatkan jugak..
kawan2 ku di Fb bertanye KENAPA....???
SSh untuk akau luahkan..hanye ucapan "iT OKAY"..."DOnt wORRY"
yang dapt ku katakan pada mrka..aku tahu mereka msti nk thu apa prob nye kan......
tapi tak sume benda boleh ku kongsi kan.....

KAWAN2 MAAF Sbb TAK dpt nk kongsi KAN Cte SebenaR...
tapi TERIMA KASIH byk2 sbb beri aku smgt...& ambIL bERAt..tq u all
saat itu aku kongsi ngan bF aku..die tnye
"nape"
ade apa2 kew nie...???
boleh sy hntar katon DIGI kt awk...nnt die bgi awk senyum....heheheh
(tersenyum sejenak)
jwpn ku:x nak DIGI nak MAXis..hehehhehe
sbb aku pakai no maxis.....^_^
die appykan aku......
aku lega sgt....ilang kesdihan yg aku rse sbntar td....(smlm)♥♥♥
aku dpt text dri kwn ku dlm FB....cik pniey
die trus text aku..tnye knp....
aku kata..oky jew..dont wory..(tapi dlm hati tuhan je tahu)...sobbb..sob
las skli aku cte kt die....die kata jgn nangis..die nk tgk aku happy..senyum
(meleleh airmata aku tika 2)
 die bg aku smgt..die kata jgn putus asa..insyallah setiap prob ade jln penyelesaian nye...jgn fkir sgt..yg penting percaya..jujur....
(meleleh airmata ku lagi)
aku berTERIMA KSih sgt pd cik pniey nie sbb bg aku smgt....
die rakan kolej ku di Melaka...dulu tak rapat tapi sjk ade FB 
aku jadi rapt dgn die.....tq cik pniey...
♥♥♥sy SAYANG awak....tERIMA KASIH PAda awk..♥♥♥

Pada Cik iEra,cik dila & cik fatin
TERIMA KSIH ats smgt yg kalian berikan pada ku ini.....
tayUNK SME kalian...
sy jugak doakan kalian sume happy di smpang keluarga,org tersayang....
masehhhh sekali lagi....


TO....syangku(shafar,cik pniey,cik dila,cik iera,cik fatien & adek fatin) tq kt korang.....♥♥♥♥♥
 







KeTika Ini.......

aPa yang kurasa saaT nie.......????
ku PEnat 
ade Kala aku bingung ngan keliling aku nie..aku Mencari jaWapan disetiap tIndak tanduk nie...
disaat Ini aku memERLukan sesorang yang benar2 memahami diri ku..
buKan untuk meminta simpati tapi memberi jawapan yang aku cari..cari..dan mencari lagi...!!
Kepada mu Ya Allah  aku berserah dan memohON AGAR diriku tabah menerima apa Jua yang datang agar aku tak gusar,gelisAH,PuTUS sEMANgat....
Aku tenang kembali...
alHamdulilah syukur pada nya kerana menberi aku jawapaN SERta ketenangan 

mAYBe kerena keletihan yang tidak kuduga buLan nie 
membuat aku letih,tak bermaya,perasan berCAMPUR ADUK(ibarat resepi maskan)hehehehee

smpai aku sering jatUH sakit
aku harap perasaan nie tak berlarutan 
jauhkan aku dari perasaan yang AKU bENCi sgt nie 
tak suke.................tak suke........ perasaan mcm nie...........
jauhhhhhhhhhhh kau dari idup ku.......
aku tak mahu perasaan mcm nie ade dlm hati ku.....
ooooooooooo tidak....................!!!!


tapi perkara yang membuat aku senYum kembali ade lah 
familY aku(mama & abah ku)saYang sgt2 family aku nie..love mama & abah♥♥♥♥
tayunk aku(mr.S) DAn rakan2 ku
mereka Lah yang memberi aku semangat,senyuman....
tapi paling tidak ku lupa ade lah yang maha kuasa
die lah yang lebih tahu apa yg aku rase......pada nye jugak aku MEMOHON PENTUNJUK
ALHamdulilah....
Ya Allah kau kuatkan hati hamba mu ini...amin...



Terima kasih ku ucapakn pada kawan ku
cik pNiey pixie
cik iera kamen
CIK mawar berduri(emy rosie)
cik dila
cik ema
ebu
edA
fuzah
bed
tidak lupe pada kawan ku yg ku kenaL dARI bangku sekola lagi...die lah yg rapat dgn ku
die jugak yg byk kongsi suka duka bersMe aku
walaupon jauh tapi kami stILL hbgn....
die jugak yang byk bg aku dorongan,semanGat ble aku down....
PERSAmaan antarA aku & die byk snGT.....
biar aku dan die sje yg tahu...die yang aku maksudkan
NOOR IZZAH ALI@cik izzah....


tidak Ku lupa kan jugak pada yang telah menaWan hati ku nie
yang bertaktha di hatiku..jiwa ku
aku gembira,syukur kerana aku di pertemukan dengan die....
die jugak yang memberi keGembiraan pada aku....
adakala nye kami bergaduh,bertekak tapi die ttp aku cintai(alamk jiwang lak Pulak..)hahahahaha
die yang aku maksd kan
♥♥♥♥♥shaFARUDDIN aHMAD♥♥♥♥♥
my tayunk2 ku....love u so much..... 



 

Thursday, August 19, 2010

Plain White T's - 1234

 

Theres Only ONE thing..
TWO do..
THREE words..
FOUR you.....

I LOVE YOU


one...two..three..four

I LOVE YOU 


 (the songs to someone)
love u mr.S.A




Wednesday, August 18, 2010

uNik@reaLiTi

NK KATA ANJING PON YEA..APE AGAKNYE KAN..


KETAM UNIK
 TANAH UNIK
RUMPUT UNIK




UNIK@REALITI
semua yang berlaku adalah ketentuan dari-Nya

  FIKIRKAN LAH
RENUNGKAN LAH