Thursday, March 8, 2012

Yesss.....aku suka naik turun tangga


Yes.....yesssssssssss
Aku suka ini hari.....
SEBAB
aku sukalah ini hari

aku suka...aku suka.....sebab aku suka naik turun tangga haha jgn terlopong okay nie lah hakikatnya ,selalu aku jarang nak naik turun tangga nie SEBAB bila dah duduk dalam opis nie kemalasan aku nak turun boleh dikata 90% banyak kan......pagi smpai opis naik tangga lepas 2 aku turun time nk melunch2 kan diri n balik je....


Tapi hari ini syokkkk berulang kali aku turun naik sebab kerja punya pasal lah....tak pew2 sebab kerja  orait2 je kalau saje2 suruh aku turun mmg TAK ORAIT punya......


Aku harap berat badan aku turun ,boleh ke......baru arinie dah kecohkan nk turun berat bdn lah apa punya kecohlah aku nie...turun 1 kg pun apa salahnya asalkan turun okay memandangkan aku pun jarang2 dah makan nie ....pagi aku minum oat /biskut..tgahri aku cri lah nasi berlauk or bihun2 sup..bila malam pulak aku dah jarang makan nasi kalau lapar pun aku mamam biskut/roti ..semua ini berlaku selepas aku kene demam teruk tempoh hari,semua berubah lepas itu....


Orang kata salah 1 sebab turun brt bdn or selera kurang nie akibat stress/tension/kecewa/dll byk sebab dah nie....maybe jugak lah..ada gak kalau yg stress makan laju je ..itu terpulang pd individu lah
aku ade jugaklah tension hal2 lain tue selera kurenggggg....dalam masa same aku amalkan diet lorhhh


 jap2 lg aku nak turun lagi sebab nak balik kol 5 kang......




* Selain senaman/jogging ,berjalan kaki 1000 kali sehari pon dh okay...jom p kerja jalan kaki *
naik turun tangga pun okay gak.....



note : cuaca ari nie okay..tak panas sgt

2 comments:

  1. ok x paham apa kak jijah cakap kekekeke

    ReplyDelete
  2. alan: ceq pon tk phm apa ceq tulis hahaha

    ReplyDelete

Terima Kasih Daun Keladi,Bila Singgah Jangan Segan Silu Komen Lagi..