Monday, January 27, 2014

Langkawi Day 1 :- Percutian Ke Langkawi

Assalamualaikum & Salam Sejahtera


15 Januari 2014(Rabu)

Tiba di langkawi dalam pukul 1.30pm excited ok entah kenape best kot dapat jalan2 lagi2 dengan husband & family.Sampai2 tunggu kereta sewa ,husband azie ambik kereta sewa dengan kawan dia yang sama waktu kitaorang turun sana bulan november tahun lepas ,kitaorang pilih Myvi sebab tak ramai pun kan sewa untuk 4hari dalam RM 270 camtu..



tengok muka masing...happy tak

Sampai2 je destinasi utama check in dulu dekat Sandy Beach Resort Pantai Chenang untuk 3H2M azie pilih lokasi ini sebab dekat dengan pantai,azie suka suasana pantai tapi bilik ktorang duduk bukan dekat dengan pantai tapi seberang jalan coz bilik area pantai full!




Mula2 booking untuk 2bilik dorang bagi yang ada 2 single bed sampai2 je bilik tengok queen bed  harga takjauh beza pun untuk 2single bed dalam RM 110.00 manakala queen bed RM150.00 beza dalam RM40.00 camtu & breaksfat 2pax


penginapan kitaorang itu diaaaaaaaaa yang bangunan 3tingkat belakang itu...nampak tak



ini suasana dalam bilik..simple


Warming2 dalam bilik lu then cari kedai makan sebab perut dah berkeroncong tahap maksimum ok..
Jalan2 area nak ke pekan kuah then makan dekat gerai tepi jalan dekat dengan shell tengok lauk pun dah nak habis balun jelah yang mana adakan...Abah azie ambik lauk ketam perghhh jarang2 abah nak makan ketam terkejut den!


Perut dah kenyang apa lagi time shopping pulak...sebelum shopping ktorang survey hotel lain sebab azie dekat langkawi 4H3M ,resort yang azie duduk dekat Sandy Beach itu hanya untuk 3H2M je dorang kata kalau nak smpai sabtu dah full jadi kenelah cari hotel lain....
Alhamdulilah rezeki kitorang dapat jugak hotel dekat area pekan kuah..


Then,sambung shopping haruslah dah sampai langkawi tak sah kalau tak shooping coklat terjahlah kami di kedai Haji Ismail.Kedai Haji Ismail yang azie pergi ini bukan kedai yang mula2 azie pergi sebelum ini sebab kedai Haji Ismail ini banyak cawangan dekat pekan kuah ini malah ada hotel HI lagi


Hasil shopping disini.....




Next entry azie rangkupkan semua sekali hasil shopping 









Antara tempat best nak shooping coklat or lain2

  • Haji Ismail Group
  • Langkawi Saga Shooping Centre
  • Zeno Duty Free
  • Coco Valley bersebelah Underwater World Langkawi
  • sebelah hotel Langkasuka Langkawi 
  • Geopark Langkawi
  • Area Pekan Kuah
  • Area Pantai Chenang
  • Area Pekan Rabu




Coretan :-

kalau datang langkawi tak yah bawak bj/beg banyak2 pasti balik nanti bertambah beg 







14 comments:

  1. Replies
    1. boleh masukan dalm list holiday nnt yui...

      Delete
  2. salam azie...boleh tak email contact no. member husband azie tu...sbb wawa ngah cari kereta sewa kat langkawi utk 4 hari jugak...tengok amount tu cam menarik :) ni email syai_da@yahoo.com
    tq ^__^

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam kak ..bolehh jap azie email akak yerk

      Delete
    2. wasalam kak ..bolehh jap azie email akak yerk

      Delete
  3. waaa.. bestnya dah smpai langkawi.. honeymoon lagi ke..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. second honeymoon mimie..hihi tapi kali ni honeymon sekali dengan family

      Delete
  4. Eka rase nak pegi lagi je tau ke langkawi. RItu pegi trip opis buat. Pertama kali dtg langkawi. Excited gile. Dapat naik cabel car. Dapat pegi kilim geoforest tu. shopping coklat best best hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. bestkan eka..sbb itulah azie pergi lagi ini sbb haritu pergi takpuas jalan & shooping kali ini pergi balun shooping hihi..

      Delete
  5. kitorg p bercuti thn lps, langkawi mmg syok :)

    sewa kereta pn murah, mmg berbaloilah nak pg bercuti :)

    btw, salam kenal ya? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah memang best & berbaloi hihi
      salam pekenalan jua...tq bw sini

      Delete
  6. Salam...blh emailkan sy no fon kereta sewa tu? tq.. aazuramatail@gmail.com

    ReplyDelete
  7. Langkawi memang x jemu. Thn lps CNY dh g. Insya Allah thn ni g lagi bln 8..

    ReplyDelete

Terima Kasih Daun Keladi,Bila Singgah Jangan Segan Silu Komen Lagi..