Wednesday, January 8, 2014

Makanan Peberet En Hubby

Assalamualaikum


Harini sampai opis lambat lagi dekat 9.30am baru sampai...Biasalah kalau lambat sikit keluar maka lambatlah sampai dengan jem dekat grand saga tambahan pulak mrr2 lagi aishhhhh itu belum time balik nanti memang taip2 hari jem..taklehnakbuatapadah


Isnin baru ini update entry click sini adalah cerita pasal perubahan lepas kahwin suka masak then akak azie dari blog Kak Azie ada tanya apa makanan peberet suami.....


En Hubby azie suka makan Masak Lomak Cili Padi tak kiralah ayam ke daging ke asalkan masak lomak cili padi katonyo...orang nogori katakan,abah azie pun orang nogori jugak jadi tak larilah menunya..cuma bezanya kalau orang nogori dorang lebih refer pakai santan fresh2kan beza ngan kita ini kadang2 nak dapat santan fresh2 memang payah jadi kadang2 itu azie guna santan kotak je rasa dia lain sikitlah

Sedap pakai santan fresh2..kaw2 rasonyo


Azie suka mak mertua azie masak lomak sebab pedas dia kaw2 punya tapi azie takleh kerap sangat makan pedas2 ini perut taktahan weyyy,tambahan kita perempuan kan memang tak elok utk perut mudah kene gastrik,apendiks or gout(bahagian kaki)


Menu peberet lain yang en hubby suka makan sup sayur bayam ...siput sedut masak lomak cilipadi...asam pedas...yang penting ada kuah2..hmmm layazzz jelah



coretan :-
busy sikit minggu nie..next weeks nak cuti panjang 

16 comments:

  1. okay la tu.. at least selalu dpt masakkan tuk en.suami kan.. =)
    mcm kita masih berjauhan..xde nak masakkan sngt pun..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. nnt suami mimie balik leh masak..
      azie pun xselalu masak..kadang makan luar jugak....ubah2 mood hihi

      Delete
  2. somi anis suka mkn asam pedas,tp still xdapat nk masak utk dia..duduk asing..uhuk uhuk sabo je lahh~

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi
      nnt husband anis balik leh masakan utk dia...

      Delete
  3. tunang sy pon suka masak lomak..tp yg mak dia masak laa..huhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. lepas ini faezah pulak masakan utk dia...

      Delete
  4. Replies
    1. yui kene tahan tau...nnt tergugat diet yui...
      sbr2 hihi

      Delete
  5. mak akk org negeri jugak...lemak ciliapi memang feveret rumah akk..hhee

    ReplyDelete
  6. Samela. suami eka pon org negeri, dia suka bekruah2 pastu pedas. masak lomak jgn citela. mmg suke gile die.

    ayah mertua suka buat siakap masak lemak. sedappp

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..kan mmg peberet org nogori masak lomak2 ini
      siakap masak lemak yerkk azie tak pernah makan lagi..kene cuba ini

      Delete
    2. tula. pastu semua nak kuah. Sup kosong pun takpe.

      A ah siakap masak lemak. Buat pedas sedappp

      Delete
    3. yang pasti mesti bkuah kan....
      tq eka nnt azie nk try wt hihi

      Delete

Terima Kasih Daun Keladi,Bila Singgah Jangan Segan Silu Komen Lagi..