Wednesday, January 22, 2014

Keadaan lepas operation

Assalamualaikum & Salam Sejahtera


Opsss soryyyy
lama sungguh rasanya tak bersua dekat blog ini semua akibat kemalasan yang maksimum ok tapi sedaya upaya jugaklah nak update tapi kesibukan menjadi penghalang segalanya.


Bagi yang baca entry azie sebelum ini mengenai adik sepupu azie yang menghidap kanser otak itu Story 1 & Story 2 tentu tertanya2 mengenai pekembangan dia.Alhamdulilah adik sepupu azie selamat menjalani operation khamis lepas ( 16/01/2014) selama 5jam .


Alhamdulilah,ingatan dia masih ok maksud azie lepas operation dalam beberapa jam lepas sedar dia masih kenal mak & ayah dia bak kata pakcik azie dia risau takut dia xingat apa2.


Azie sempat melawat dia dua hari sebelum operation nampak semangat malah senyum je semangat daripada kawan2,family yang membuatkan dia semangat malah dia kata dia bersedia dengan operation ini walaupun adakala azie nampak dia termenung samada menahan sakit or risau..Hanya DIA yang maha mengetahui


Time operation azie & family mmg tak ada dekat sini hanya iringan doa kami untuk dia mudah2an operation berjalan dengan lancar & selamat.Menunggu panggilan/sms daripada pakcik memang mendebarkan bila dengar operation dia berjalan dengan lancar Ya Allah lega sangat..


Ahad baru ini sempatlah azie jenguk dia ,adik sepupu azie masih ditempatkan di bilik/wad ICU,perubahan yang ketara nampaklah kesan operation/jahitan di belah kanan dengan bahagian tengkuk masih bengkak ,mata merah2 tangan kebas2 lagi.Cuma yang merisaukan dia kerap membuang air kecil tak smpai beberapa jam bukan skit tapi banyak.Taktahu lah samada kesan ubat or something doc masih pantau.


Hope tak ada apa2 yang berlaku semoga dia cepat sembuh itulah harapan kami semua yang tak putus2 berdoa untuk dia.



Terima kasih pada kawan2 semua yang tkhenti2 berdoa & bagi kata2 semangat.Terima kasih sekali lagi



coretan :-
Punca boleh jadi kanser ini dari segi faktor pemakanan,cara hidup..elakan makan ayam terlalu kerap sebab banyak risikonya terutama pada kanak2 yang nak membesar TAPI lebihkan sayur2an..
Penggunaa alat pendengar mcm walkmen ke elak2kan ,time tidur hp jangan letak sebelah bantal or kebiasaanya kita kerap letak kt badan sambil2 dengar lagu kan..kalau boleh elakanlah sbb tk elok utk sistem bdn kita..Kita mungkin tak nampak kesannya sekarang tapi kalo benda nk terjadi bila2 pun boleh
peringatan bersama

9 comments:

  1. Insha allah..semoga segalanya akan baik2 kembali..
    Thanks utk tips dr coretan..sgt berguna..

    ReplyDelete
    Replies
    1. inshaallah mudah2an terima kasih ummi...

      Delete
  2. ya ALLAH moga cpt sihatnya..

    suka peringtn tu.. trima kasih kak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. inshaallah yui...sama2 lah kita berdoa.
      sama2..share2 hihi

      Delete
  3. Kesian dia.... Harap dia bersabar, Allah bersama dengan org yg sabar....

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol itu kak..moga dia kuat & semangat melawan sakitnya

      Delete
  4. alhamdulillah..semoga sepupu azie aktif balik lpas ni.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. inshaallah faezah memang itulah yang kitaorang harapkan..
      anyway terima kasih yerk

      Delete
  5. semoga kesihatannya beransur pulih..amin..

    ReplyDelete

Terima Kasih Daun Keladi,Bila Singgah Jangan Segan Silu Komen Lagi..