Monday, August 22, 2011

Nak tanya apa silakan lah.....

Assalamulaikum

Alhamdulilah ari ni genap 22 hari umat islam berpuasa kejap tak kejap je masa berlalukan macam percaya & tak percaya pun ada tak kurang jugak Mood BERCUTI & RAYA mula menjelma dikalangan warga Kota yang bakal bercuti kan.Jom main list2 check



Nak tanya apa... ???





1) Cuti berapa lama.......??

**Ada lah dalam 9 hari je,Tapi mcm tak cukup jew hahahahaa


2)Persiapan raya dah setel ke...??

**Sebelum puasa dh setelkan ..excited hoho 


3)Puasa bt masa ni ada tinggal lagi tak....??

**Ada sebab pkra yg tak boleh dielakan ( masalah pompuan kan ..opzzzz sndiri2 fkirlah)


4)Tema apa tahun ini...??

**Hmmmmm aloo merah2 maroon je


5)Kuih raya berapa balang ...biskut apa tue??

**Berapa balang kau nak...hahahahhaahahaa...boleh lah sikit2 ada lah dalam 3 jenis je ...
(Cornflakes,Cornflkes madu & suji)


6)Aik 3 jenis je ke..??

**A'aah nape nak tolong buatkan ke...Yg lain main tunjuk2 je 


7)Raya mana tahun ini....??

**Semestinyalah kampung halaman nun di selatan sana tu....teka lah N9 ,Melaka,Johor
ho ho ho JOhor Bahru..Like3


8)Time raya-feberet food apa....??

Hmmmm byk nie nk kene senaraikan ke.....
** Nasi impit +kuah kacang**
**Ketupat + Rendang ayam**
**Nasi Impit+ Kuah Lontong**
**aYam masak merah**
**Biskut Makmur-makcik ku buat**
**Biksut Samperit-nie nk dapat selalu belah2 nogori...feberet aku nie..**
**Biskut Cornflkes-my mom buat**


9)Raya negeri/kampung mana meriah..??

** Bagi aku semua Negeri Sambut Dengan Meriah ...+ pulak masing2 ada adat2 tersendiri


10) Takbir setiap rumah pada malam raya masih diteruskan di kampung ke...??

**Semestinya lah best tau....


11)Raya ada buat Open House ke...??

**Sentiasa open je close time malam n nak TIDO je!


12)Cara penghantaran Ucapan raya...??

**Memandangkan teknologi versi Canggih..Sms,3G,Email,Facebook,Twitter,Ym dll cara tu yang ketara digunakan..
Kad Raya makin dilupakn maybe alasan yg sering didengar
** Macam ketinggalan je**
**Nak beli leceh lah**
**Mahal**
**Tak best**

Helo bg aku yg tak best tu yg best sebenarnya......kad ni kita boleh simpan,hasil tangan kita sndiri,nk tulis panjang2 punya suka lah,abang posmen pun ada keje tau..

Kalau SMS....Boleh terpadam..hilang ..terlalu jimat

3G-boleh tgk muka dialah...!takkan ko call dia muka kartun lak kuar hahahha

Email: Boleh sent sekali banyak kan.....boleh lah!

Facebook..Twitter...terang2 terus dapt...tapi sok2 mesti org yg korang sent tu padam/delete 


13)Ucapan pada siapa setiap kali raya ...??

**Semestilah family,saudara mara,kekawan tak lupa org tersayang BF/Tunang/Suami


14)Pagi raya selalu buat apa...??

**Bangun pagi..mandi sunat raya..pakai bj raya..solat raya
Paling tak akan ketinggalan adalah
BERMaafan Dengan MAK AYAH ADIK BERADIK ATOK NENEK MAKCIK PAKCIK SAUDARA MARA =)


15) Perkara apa yang TIDAK boleh dilupakan menjelang raya....??

** Main mercun wooooooo siap berlawan ngan jiran depan,belakang kiri kanan hahhahaha(tapi sekarang tk dew semua tu)Dulu lagi bestt

**Pagi2 dah siap pakai lawa2 lepas tu p umah kawan2,jiran2...
"asalamulaikum..makcik kami dtg nk raya"
hahahahhahaha

**Dapat DUIT RAYA Woooooo-syokkkkkk


16)Feberet lagu raya

** Khairil-sepasang kurung biru
** anuar & elina
**sudirman-dari jauh ku pohon restu
**sudirman-balik kampung
**azlina aziz-indahnya beraya di desa
**Dato CT-sesuci lebaran/nazam lebaran
**AISyah-pulanglah
(kebanyakan lagu lama..lagu baru tgk lah kalau sebati dgn jiwa raga ku hahahaha)




Agak2 ada soalan yang hendak ditANYA tak...??Kalau ada mai2 lah tanya
Tapi soalan2 mcm ni selalu kita dengarkan time2 nk raya nie..





note: TAK SABAR nk balik kampung!









1 comment:

  1. erkk,... nak tanye jugak... bila nak kahwin.? hehehee

    ReplyDelete

Terima Kasih Daun Keladi,Bila Singgah Jangan Segan Silu Komen Lagi..