Saturday, August 13, 2011

Berbalang-balang tak sempat raya habis dah

Assalamulaikum

Alhamdulilah hari nie genap 13 Ramadhan ...kejap jew kan,apa plan ari nie  dok shopping2 raya kew...Alhamdulilah utk persiapan raya aku dh setel tgl nk raya jew hahahahhaha excited sebab tahun nie dapat raya kt Johor....Misssssss sgt kt kampung ku di Johor

Korang ingat tak aku pnh cte dekat SINI sory lah agak lama aku nk masukkan pic2 kuih yg aku bt tue..Tapi tak lah gren3 pon stkt simple-simple jew weyyyyyyyyyyy tu pon last minit siapkan persiapan hehehehehheeh

Jom layan pic yg tk seberapa nie








Biskut CornFlakes

Bahan2 biskut cOrnflakes

Bahan:-
1 kotak conrflakes(besar/kecik)
1 buttercap
1  1/2 cwn gula halus
3 cawan tepung (tepung buat kuih)
1 buji telur
1 sudu kecik esen vanila



nie lah hasil nye
(dpt 2 botol size mcm tu)



Biskut SuJi@aRAB


Bahan:-
minyak sapi
gula
esen vanila
tepung naik sndiri



Dapat 1 balang nie(lbh kuang lah)
sebab bentuk tue aku tk buat bulat tau aku peyek sikit tgh tu hehehhee sje ubah2




Hmmmm tue jew yg aku buat yg lain main tunjuk2 jew...tk lah chomey mmg owner die kan hakhak pening jap hahahahha..Aku mmg suka cornflakes tau peberet aku tue & tat bukan tat gullung tapi tat tekan prghhhhhhhhhhhh sedop kan hahahahhahaha..tahan2 ngah puasa kan jgn terliur eakkk




** segala bahan yg diberi itu ade sikit yg diubah2 hehehhee**



Okay ler nk p buat kerja umah sidai baju petang2 nie hahahah...sje bsh lewat lps tu nk p bazar lak hmmmmmmmmmmmmmmm nk skodeng2 jap kt bazar area umah aku nie
tatitu


note: terasa nk mkn biskut raya lorhhhhhhhh!

3 comments:

  1. waahh...d buat kuih raya..kite belum gerak pape pun lagi..huhuu

    ReplyDelete
  2. rajin la anak sape lah nie yea... ahakkk

    ReplyDelete

Terima Kasih Daun Keladi,Bila Singgah Jangan Segan Silu Komen Lagi..