Thursday, August 4, 2011

Jomlah ....

Suasana petang yang agak tenang mood keawangan aku telah terbang di bawak angin mengubah pada mood kestabilan yg ketara..Pagi tadi aku ade pos something dkt ym yg berbunyi .."korang tahu tak kerja kosong mana2"..Paham kan maksd ayat tue..Maksudnya mencari kerja kosong...Ada gak kekawan ym rekemen beberapa tempat.. insyallah akan ku cuba selidik dahulu yerkk..hehehee



Punca utama aku request utk cri new jobs nie byk reasons..Hanya daku saja yang tahu hahahhaa jiwang berkilat jap..Kalau ianya baik drp sekarang apa salahnya utk mencuba ,tol tak...Lain lah kalo tk dew kejo langsung mmg mati serabut dibuatnya..Hello tak dew kejo tak ado duit,tak ado duit mcmana mahu idup,mahu menaikan taraf kehidupan yang serba makin canggih ini...Nak kawen pun tak boleh tol tak...



Alhamdulilah kejo skrg ini bagus ..kalo dh rezeki aku dekat sini jew aku terimo ..Yelah anggaran dlm 2 bulan agi genap aku kejo sini 3 tahun..bukan 3 minggu okay mai nk ulang 3 TAHUN..!
Pengalaman & iLmu...aku nk gthu tak kan cukup sampai sini masih dan masih memerlukan pengalaman & ilmu  utk memantopkan diri nie...(Mood Semangat Kewajaan)








Tengok itu diorang pun berhijrah mencari sesuap bijirin tau..! Jadi penghijrahan dalam bekerjo pun perlu ..Kalo kebawah jew tanpa usaha daya tak kn dpat apa yang diidamkan.Tak rasa pape2 ke bila tengok orang keliling berjaya....?Macam mana diorang leh berjaya sebab diorang berusaha & penghijrahan drp 1 tahap ke tahap yang lebih mantop..!Jadi apa tunggu lagi jom lah berusaha ke arah yang lebih mantop,maju dan saing yang kuat!Jangan takut untuk terus berusaha....

Yakin pada diri sendiri..!




note: " Persaingan itu perlu,penghijrahan pun perlu,now apa tunggu lagi..Benda tak kan datang bergolek2 kalau tak usaha " "aku nk Bersaing jugak..!"

4 comments:

  1. nak mencuba yg lain pun boleh kan .. kot2 ada rezeki..leh cari pengalaman lain

    ReplyDelete
  2. jommmm!!

    haha...singgah2 la sini ye :)

    ReplyDelete
  3. waah..nak beralih angin kemana ni?

    ReplyDelete
  4. qaseh: yap btoi tu qasehhh..


    roq: jom222222..heheee orite


    soly: bawak diri hehee

    ReplyDelete

Terima Kasih Daun Keladi,Bila Singgah Jangan Segan Silu Komen Lagi..