Friday, June 21, 2013

Peristiwa pagi tadi benar2 MENAKUTKAN..


Assalamualaikum



Ya Allah pagi ini aku benar2 takut nak masuk office apatah lagi nak turun ke bawah..
Semua gara2 ada orang follow aku dari tempat aku tunggu bas.
Sampai sekarang badan aku still menggigil,rasa macam nak demam dah ini..

Cerita dia macam ini.....
Semenjak ini aku selalu nampak mamat india ini time aku nak tunggu bas 
Pada mula memang tak syak apa.tapi hati aku rasa macam tak sedap hati bila tengok mamat ini
nak dijadikan cerita baru2 ini dalam bas,mamat ini duduk depan aku then dia keluarkan henset dia
then ambik video dalam bas,TAPI yang dia ambik just pada perempuan2 yang ada dalam bas je
aku perhatikan dari belakang,apa kes ko nak ambik video kan

Semalam khamis (20/06/2013) aku nampak mamat ini lagi lepas aku turun tren..
Dia tengok je aku,aku tak sedap hati tak jadi naik bas terus naik teksi sebab nak elak dari dia
Nak dijadikan cerita,pagi ini boleh pulak nampak dia..dia pandang aku semacam je
dalam hati macam2 aku baca..lagi2 ayat kursi

Then bila aku nak turun sampai opis dia folow setahu aku dia tak pernah turun dekat situ pun..
memang time ini hati aku tak sedap,aku tak naik opis dulu tapi pergi kedai minum(gerai)
ingatkan dia tak ikut tapi ikut jugak sampai dekat kedai makan....
bila dia nampak aku behenti situ,dia tak jadi buat2 jalan ...memang time ini cuak sangat tak tahu nak gambarkan macamana

Lepas aku tapau aku jenguk2 tengok dia dekat kedai minum...
sepantas aku jalan ,kaki time ini rasa lemah sangat,memang nak nangis...
nak naik tangga opis sampai terjatuh2 sebab punya takutkan..
masuk opis terus aku call mama..memang dah tak leh tahan terus nangis

Mama aku bila dia dengar aku nangis lagi dia risau....
Siap cakap nak balik ke...??Maybe aku half day harini
then mama aku bagitahu patutlah pagi ini dia tak sedap hati tengok aku pergi kerja..
hati sorang ibu dapat rasakan...


Sampai sekarang badan aku still menggigil,takut..
Tadi kawan aku temankan aku dekat opis,opis dia dekat dengan aku ..Thank Q kak fira...

Macamana aku nak pergi opis lepas ini....Macamana nak naik bas...
memang kene tukar time nak gerak lepas ini dah tak boleh time yang sama sampai opis


note   : lepas ini kene lebih alert....

16 comments:

  1. nampak gaya...kena pikir cara lain demi mengelakkan mamat tu... bahaya tu dik... dia duk memerhati tu..takut dia ni duk cari mangsa je.. huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tuelah kak..kita takut sgt td...rasa nak demam dah ini..mintak jauhlah benda2 yg tak elok

      Delete
  2. uish..bahaya tu awak.. spare la apa yg ptut..

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah yui..mmg bahaya..seram2sejuk je

      Delete
  3. kalau boleh jangan pegi kerja sorang2 tau

    ReplyDelete
  4. takutnya akak baca ni...hati-hati...jangan jalan di tempat yang x de orang...hati-hati ye...pegang hp selalu...btol cakap yui...spare apa yg patut untuk protect diri

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg takut kak ,lagi2 nk tunggu tmpt bas...inshaallah azie akan lbh hati2 lps ini

      Delete
  5. Replies
    1. entahlah weyy aku ..org ikut aku smpai office...

      Delete
  6. Sila buat laporan polis. Polis boleh buat rondaan. Kita ada hak untuk dapat hak keselamatan. Boleh juga lapor pada majikan. Mungkin akan ada beberapa cadangan untuk mengatasi. Apapun berhati hati selalu. Tukar sedikit waktu rutin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih kak azie..inshallah saya akan lebih hati2 lepas ini..sekarang ini pun dah tukar time datang kerja..

      Delete
  7. Uish sounds scary, take care bnyk2 lps ni

    ReplyDelete

Terima Kasih Daun Keladi,Bila Singgah Jangan Segan Silu Komen Lagi..