Tuesday, March 12, 2013

Hacker muncul






Kesibukan kerja akhirnya blog ini terbiar buat beberapa hari...
Then perkara yang berlaku bila aku on je blog  kebuntutan nak update sedangkan dalam fikiran ini macam2
Hanya sempat blogwkg je tapi tak sempat meninggalkan jejak komen .



Baru2 ini aku ada baca dekat facebook pasal "hacker" 
dah muncul.tuptup senyap tuptup muncul
(macam biskut chipsmore)
post benda yang bukan2,tukar password/emel ini semua kerja si hacker yang tak bertauliah


Kalau kita on9 melalui hp memang senang orang detect kan..??



Demi langkah berjaga2 kerap kali kita diingatkan supaya menukar password.
bukan hanya di facebook malah blog pun sama
ehh lupa emel pun sama






note : pastikan delete /removed apa yang korang google2 kan .JANGAN save sebarangan dekat komputer
BEWARE 

1 comment:

  1. hmm yeke.rajin pulak dorg nk hacked2 ni kan.haishhh

    ReplyDelete

Terima Kasih Daun Keladi,Bila Singgah Jangan Segan Silu Komen Lagi..