Friday, February 7, 2014

Langkawi Day 4: Last Day Holiday at Langkawi

Assalamualaikum & Salam Sejahtera


Ok kita sambung last entry holiday azie last month......


18 Januari 2014 (Sabtu)


Last Day Holiday.........
Cepatnya masa rasa tak nak balik pun ada tau....


Macam biasalah pagi2 bangun siap2 p breakfast menu meriah sikit pagi ini macam2 ada , kalau dah duduk Malaysia ini tak ada nasi lemak macam tak lengkap je kan mana2 pergi mesti ada NL..Tekak orang melayu katakan mesti nak melantak nasi pagi2 tue belum time  lunch & dinner





Antara menu breakfast kitaorang .....
Azie suka macam potato & labu (pic tengah) yang ala2 puding ini sedap tau tapi disebabkan kekenyang dah melantak sikit je rasa2 gitue.




Ini suasana kolam renang dekat hotel ini dekat tingkat 4 kalau tak silap ,pemandangan cantek boleh view laut jeti kuah & area pekan kuah.





Lepas check out,dengan beg penuh dalam kereta kitaorang terus ke Cable Car apa yang menarik disini korang boleh view entry2 last years azie pergi sini. Entry Ini
Sampai2 je sini memang ramai orang sah2 semua nak naik cable car tapi waktu azie sampai ini dalam pukul 12.30 camtu tengok tak ada orang naik CC ini rupanya stop dulu sebab angin kuat then dapat dalam beberapa minit berduyung2 orang beratur .














Memang dalam hati tak dan nak naiklah ni kang pukul berapa pulak habiskan sebab flight petang just jalan2 pusing dalam ini je sebab haritu g tak sempat nak jalan2 sini sangat ,dekat sini boleh shopping2 tau harga pun ok,ada jambatan tergantung pendek je sambil2 boleh bagi ikan makan,naik bot ,tunggang kuda dll






Kenangan kami anakberanak....



Pantai Chenang

Lepak dekat sini makan laksa,bihun sup,pasembor & air kelapa sambil2 hirup udara pantai,alhamdulilah sepanjang azie dekat Langkawi cuaca ok.Taktahu nak kemana dah pusing2 sana sini semntara nak tunggu pukul 5 nk ke airport...




Langkawi Internation Airport at Padang Matsirat




Lokasi airport nie ke pantai chenang dalam 10minit je...
Flight balik  pukul 7.40malam ,flight balik azie ambik MAS untuk 4orang dalam RM544 puas survey tiket ini sebelum nak ke sini taip2 hari survey tengok pukul berapa murahh yelah harga dia taktentu setiap masa kan..


Bab2 ini azie tak reti sangat sume cik husband yang urusankan,azie belajar sikit2 je hihi yelah kang tersalah isi naya je tapi sekarang dah boleh dah ooooyeahhhh.


Kalau ikutkan fligt kitaorang pukul 7.40 tapi lewat sikit dekat kol 8 lebih jugaklah baru dapat naik sebab ada masalah teknikal katanyooo.Alhamdulilah sampai kl dalam kol 9 lebih memang letih .




**Ehh mesti korang penat baca entry azie kan sampai berpart2kan dah itu berjeler2 panjang hihi sorryyy.
Inilah serba sikit yang dapat azie share dengan korang semua perjalanan serta lokasi2 yang menarik di Langkawi kot2 ada yang plan nak honeymoon & holiday disini nanti kan.
 Rancanglah perjalanan anda sebaik yang mungkin**





Coretan :-

Macam azie sebelum nak pergi walaupun dah pergi sebelum ini azie still survey@search tempat2 yang menarik yang ada di Langkawi ini untuk memudahkan perjalanan
Inshaallah next destination holiday hihi kumpul2 duit dulu
ada pape2 nak tanya boleh comment dekat bawah ehh..(dahmacamkauterpertanyaanpulakhihi)



SELAMAT BERCUTI 
HAPPY HOLIDAYY

12 comments:

  1. azie bestnya tgk swimming pool tuuu..hehe
    lama xpegi lkawi..member ajak g holiday lgkawi bfore kawen nii..cam best tgk gamba azie :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. faezah pergilah nanti leh survey tempat utk honeymoon pulak hihi ;)

      Delete
  2. ihi.. yui akan tnya akk if yui nak p sana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh yui..inshaallah mana boleh akak bantu akak bantu yui nnt...

      Delete
  3. salam
    singgah pagi and follow back
    keep in touch

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam
      anum
      tq so much singgah sini..

      Delete
  4. makanan best, temat cun, & yg pasir dlm botol tu cun!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. bab kata lain tempat ini memang best zam..hihi

      Delete
  5. cantiknya pic yg nampak swimming pool tu.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah kak memang cantik view dari sini..rasa tenang je

      Delete
  6. bestnyaaaaaa.. bila laaa nak tersampai ke langkawi tu agaknya..hehehe

    ReplyDelete
  7. akak rasa nak gi langkawi sekali lagi la azie....rasa macam tak puas gi ari tu :)

    ReplyDelete

Terima Kasih Daun Keladi,Bila Singgah Jangan Segan Silu Komen Lagi..