Tuesday, September 10, 2013

Part 3 : Persiapan Baju Nikah

Assalamualaikum




Memandangkan sekarang dah bulan sombilan jadi dikira2 lagi sebulan lobih aje untuk siapkan segala persiapan, taktahunakgambarkanmacamanarupadensekarangini. Rabu baru ini sempat setelkan untuk baju nikah & kad kahwin. Al kisah baju nikah mulanya nak sewa je dekat butik tapi macam kurang choise je jadi pilihan terakhir beli je sonang.


Bukan beli dah siap tau tapi kene tempah! omg time itu terfikir ada ke orang nak ambik -jahit ,sempat ke.Mungkin rezeki kami time itu jalan2 dekat area Jalan TAR tergerak hati nak masuk 1kedai ini memang ada jual kain2 then tengok baju yang ktorang (azie & tunang) nak terus tanya samada ada ambik tempah or tak..alhamdulilah dorang still ambik.


Apalagi terus azie ambik set L & P harga dalam lingkungan RM 190.00 ke RM250.00 camtu,yang buat kain itu murah/mahal ke sbb lace siap bodek lagi dapat murah sikit  hahaha thank Q auntie,nak tempah kedai dah nak tutup ktorang datang esok...


Esok khamis 05/09 lepas azie setel  fitting terus pergi jalan TAR,time masuk je kedai tingkat 1 perghhhh terngaga jap sebab banyak baju pengantinnnnnnnnn...lawa2 !!lupa na tanya kalau sewa berapa 
Kedatangan ktorang dibalas dengan senyuman sorang amoi 
( kira pangkat auntie sbb bukan muda)
lebih senang azie gelarkan amoi ehh


Selepas tunjuk kain, dia tanya nak buat kurung moden or design sendiri... azie pun round tengok contoh2 yang ada bekenan 1 design terus bagitahu amoi itu,dia kata ok..terus dia ambik ukuran.
Inshaallah baju ktorang siap dalam 3 or 4 minggu



sorry azie tak sempat nak snap baju2 yang ada dekat kedai 







inilah tema nikah ktorang


tak sabar nak tunggu siap
harap okaylah







p/s :-hmm tenet slowwwwwwwwwww..menci

note :- inshallah next entry azie share kad kahwin pulak ehh




20 comments:

  1. cntik2..tak sbr nak tgk gmbr sis srungkan nanti..hihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. yui tak sabar sis pulak gementar...harap2 ok ...nnt sis share ehh bila dah siap

      Delete
  2. azie. bg klue kedai tu. nak try pegi tgokla

    ReplyDelete
    Replies
    1. lupa lak azie nak bgtahu kedai itu kt mna

      dekat jalan TAR ..
      tepi kedai itu kedai kasut,sebelah kedai kain ini kedai Nagoya..
      simbot kedai itu warna hijau..(kedai itu tengah2 antara nagoya & kedai kasut)

      sory eka azie lupa nama kedai itu


      Delete
  3. before ni nak ambik kaler camtu tuk nikah. tp sidia reject..
    last2 kta ambik cream kaler aje.. settle.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita ingat nak ambik cream gak tapi mcm xngam ngan kulit...kaler ini pun request dr cik tunang :)

      Delete
  4. warna kelabu ker tu..
    mcm mnarik je kalau kelabu nie..
    hope semuanyer ok ler nnti..
    main dekat ni makin serabut bakal pengantin nnti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. shark yup...
      inshaallah mudah2an...
      betol tue..xsenang duduk dibuatnya

      Delete
  5. cantik warna tu azie...tak sabar nak tengok hasilnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. inshaallah nnt azie share ehh bila dah siap...:)

      Delete
  6. jgnlah share lagi sblum majlis. xeklusif la heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. dear xila..share skit2 je hehehe.... :)

      Delete
  7. warna ni cun rmai org xbuat kaler cmni time kawen hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. feyqa nya baju nikah lawa...white gitue..
      itulah sis pon takut nak ambik kaler ini bila tgk mcm okay lak hehe

      Delete
  8. Replies
    1. azie pun sama jugak kak...hehe tguuuu :)

      Delete
  9. singgah sni..cantik kain baju nikah awak..MG punya baju nikah putih aje,tu pun belum jahit manik...byk pending lg :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. putih lagi cntek MG... samelah dgn azie kdg tue blur

      Delete

Terima Kasih Daun Keladi,Bila Singgah Jangan Segan Silu Komen Lagi..