Wednesday, June 6, 2012

Atasi Sembelit....

Assalamualaikum

Petang2 ini kalau tk ada benda nk buat mesti kebosanan + mengantok  menambah pulak dengan keadaaan cuaca yg panas kalau dapat ABC ke Goreng Pisang syok ini.
Bila panas2 ini kene banyak minum air kang sakit tekak lah hehe mcm saya.

Berbalik pada story mory ,nk cite pasal betik..u now betik? or papaya?

Kita kan suka makan buah betik bila time lunch sebab kedai dekat je senang nk beli huhuhu padahal nk elak mkn nasi jdi diganti dengan betik..sebab betik nie mmg kaya weyyy ..
Kaya dengan vitamin A,C & serat yg tinggi



Kalau nk jadi kaya jual lah betik...(lalalalalaala) 





tq google sbb bg pinjam pic 
hehee



Pernah sembelit..???
mesti pernahkan jadi makanlah betik gerenti lepas tue okay



Bila lapar je ganti dengan buah betik ehhh


 
p/s :Dulu rajin tanam betik tapi dalam pasu je... Tapi memang berbuah agak2 dh tinggi tu kenelah alih kang pecah pulak pasu.




note :Sekarang dh tk tanam sbb tk ade tanah semua simen.nk dijadikan cerita jiran kita boleh patahkan daun pokok betik ini gara2 dia nk kuar parking tk boleh,dekat rumah dia tk nak parking sibuk nk parking dekat rumah org...selfish

8 comments:

  1. mkn buah betik nih..senang skit nk membuang iyer dak?

    ReplyDelete
  2. ko calarkan je keta org tua tu..kalau aku dah tetak dah dgn parang

    ReplyDelete
  3. lydia ; yup ....betoi tu


    alan : ganasnye ko..akot

    ReplyDelete
  4. terjumpa info ni, juga pasal sembelit… sharing is caring :) - Sembelit : Kesukaran Membuang Air Besar

    ReplyDelete
  5. suke sgt dgn betik..mkn prune pon boleh senang membuang jgk hehehe

    ReplyDelete
  6. soly: bananan i like :)


    armouris : ok tqsm :)


    bazilah : yup prune mmg elok utk smbelit....tq dear

    ReplyDelete
  7. akak minum teh cina utk pelawasan...he he he

    ReplyDelete

Terima Kasih Daun Keladi,Bila Singgah Jangan Segan Silu Komen Lagi..