Monday, May 15, 2017

Pregnant yang Ke-2

Assalamualaikum & Selamat Sejahtera



HAPPY MOTHER DAY 


Hai korang,

Ehhh lama dah kita tak bercoretan dah nak setahun ehhhh alamak rindu sangat dengan uolls...
Tup2 kita dah nak masuk anak 2 dahh ...
Alhamdulilah sekarang dah masuk trimester ke 3 (7 Bulan )


Macam mengandung anak pertama dulu,kalo nak menulis membaca ke buka handphone ke semua kita alahhhh lagi2 trimester 1 memang tak pandang handphone langsung lantak lah orang msg ke call ke memang kita tak jawab .Bukan apa memang tak boleh tengok handphone lepas itu mulalah muntah pening bagai... (pembawakan)


Tapi pregnant kali ini lain sikit dulu anak 1 sickness sampai 4 or 5 bulan sekarang yang ke2 ini kita still morning sickness .Agak2 lelaki ke perempuan ehhh (korang rasa) .Tinggal beberapa bulan je lagi hati sudah dupdapdupdap..Selera makan macamana pulak ??? So far okay nak kata mengidam itu ini tak adalah sangat cuma pantang sebut je time itulah teringin .Kita makan pun tak banyak kalau orang tengok perut kita pun orang tak percaya kandungan nak masuk 7bulan maknanya berat kita tak banyak naik prengnant kali ini cuma muka & badan makin tembam & kembang hihi


Kalau sebut pada alah pulak,3 bulan awal pregnant kita tak boleh langsung bau masakan (kalau orang masak kita cepat loya) bau suami pun tak boleh ,nak bercakap banyak pun kita tak suka,apa yang kita buat letak ubat dekat hidung dok bau ubat jelah .
Lepas dah trismester 1 lega sikit sebab dah boleh nak bangunn,makan sikit2 ,boleh tengok cahaya matahari ,keluar rumah kalau tidakk memang dok baring jelah .



Alhamdulilah sekarang dah boleh kerja balik,jaga anak ,makanminum ,jalan sana sini dan yang paling best dah rasa pergerakan baby tiap2 hari main tendang2 (moment inilah yang kita rindu).
Anak sulung kita pun dah paham ,nampak je pic ibu mengandung dalam majalah ke tv ke  dia cakap "ini mama ini perut mama" .




Okaylah,korang nanti de time lagi kita share ehhhh 
Meh nak tepek pic ibu mengandung ...









Coretanku :
Doakan kita & baby sihat ...







8 comments:

  1. alhamdulillah..tahniah kak dah nak masuk no 2.
    moga dipermudahkan ya.

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum..wahh taniah2.. baby boy kot ni. Perut kecik. Hehhe semoga dipermudahkan urusan bersalin ye awak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam sis sheila..
      thank u sis...
      mudah2an aamin

      Delete
  3. sama laa..akk pun dah jarang update blog..kemalasan... hehe

    ReplyDelete

Terima Kasih Daun Keladi,Bila Singgah Jangan Segan Silu Komen Lagi..