Monday, June 22, 2015

Mama Alisya Laparlah... Alahai anak

Assalamualaikum




Taraaaaaa.....




Wahh lama benar tak muncul2 dalam blog yerk,rindu nak bercorotehhhh 
Korang semua sihat...??
Masih sempat lagi untuk azie nak ucapkan SELAMAT BERPUASA KAWAN2KU...
pejam celik pejam celik dah 5 ramadhan ...semoga dipermudahkan ibadat puasa kita AMIN 





Alhamdulilah my princess yang tecik itu dah 7bulan,alhamdulilah dapat melihat perkembangan dia depan mata,dari kecik2 dulu nak pegang pun macam takut sebab halus sangat sekarang dah berketak2 Terima kasih dekat my mama yang banyak jaga Alisya..Alisya pun dah start makan sejak 6bulan lagi ,mula2 azie bagi nestum & biskut je nak tengok samada perut dia boleh terima makanan macam itu ke idak. Pertengahan 6bulan itu dah  start bagi makan bubur.




So far,sejak makan bubur memang menyelera sajalah dia makan,suka pulak azie tengok dia makan kadang makanan kita pun dia nak bab kata lain pantang nampak orang makan.Lepas itu bubur, cmpur pulak dengan carrot & ikan bilis blender halus2 amboi memang lagi seleralah si kecik itu makan.
Pagi bagi biskut & susu & nestum 
Tengahari bubur nasi  & susu
Petang bubur nasi or biskut & susu
Malam susu tetap bagi kalau tak ,tak tidurlah si kecik itu.







Tapi yang paling best,lagi2 sejak dah meniarap kemain laju kerap benarlah si kecik ini ke dapur,pantang ada orang dekat dapur ,nak ke dapur je kejenya.Pernah sekali dah pukul 10malam itu,bagi itu tak mahu,duduk main meniarap sana sini ,bagi susu pun tak nak rupanya LAPARRRRR
bagi kentang sikit ,biskut sikit amboii bukan main laju dia habiskan ..ALahaiii anakk
Cian dia..lepas itu baru lena tidur




muka eksen bila dah kenyang..
koo hadoooo  hahahahahha




Bulan puasa ini lagi mencabar,kita nak berbuka dia pun nak berbuka,kalau tak layan menagis,cian anak mama yerk lapar jugak yerk,kadang nak bagi tidur dulu tapi ehhhh macam tahu2 je bangun time orang berbuka alahaianak.Terpaksa azie dengan mama azie gilir2 jaga dia .Ok harini baba ada giliran baba pulak jaga Alisya yerk sayang hihi.





Coretanku :_
Korang dah shopping baju raya...???

2 comments:

  1. Mcm zara ni time orng nk buka kbtln dia tdo. Tp time sahur la yng mencabar. Hee

    ReplyDelete

Terima Kasih Daun Keladi,Bila Singgah Jangan Segan Silu Komen Lagi..