Thursday, August 7, 2014

Al Kisah Raya Ku

Assalamualaikum
Salam Sejahtera


11 Syawal 1435H
Masih mood raya takgitu kawan2ku sekalian..


Alhamdulilah raya tahun ini kira bermakna buat azie coz 1st time beraya dengan suami,suasana itu lain sikitlahkan coz ada suami disisi ( gedik sudah) .Raya tahun ini jugaklah azie beraya dikampung mertua den di ngori sombilan.


Bertambah sayu dipagi raya terkenangkan mama & abah azie, yelah selama 26tahun azie beraya dengan diorang tapi semenjak dah kahwin ini terpaksa berkorban sedikit .Sebelum balik kampung azie & suami sempat salam kemaafan dengan mama & abah memang sedih sangat.


Raya tahun ini,bermakna jugak buat mertua azie sebab akak ipar azie selamat melahirkan anak ke4 pada hari pertama ramadhan ,inshaallah hujung tahun tambah lagi cucu giliran azie pulak hihi mudah2an amin.Oppss lupa nak bagi tahu tema raya azie ngan suami tahun ini hijau turqoise,awal perancangan azie nak tema royal blue akhirnya suami bekernan kaler hijau turqoise ini nice jugaklah
Sedondon gitue


Raya pertama kitaorang balik Bukit Rokan,N9 umah maklong suami azie raya ke2 pulak balik kampung abah azie di Pilin,N9 azie rindu dekat mama abah time itu tambah2 pulak rindu dengan my cousin yang lama xjumpa ,apa lagi bila dah berjumpa berselfielah kami semua


Raya ke4 dah balik kl,alhamdulilah sepanjang azie dekat kampung keadaan kesihatan azie pun ok xada alahan teruk,morning sickness sikit itu adalah .Risau nak jalan jauh2 nak makan pun pada2 takut makan muntah alhamdulilah semua ok


Macamana dengan raya korang?mesti bestkan

Moment yang paling best time raya ini bagi azie,dapat berkumpul dengan family ,saudara mara..ziarah menziarahi sanak saudara,jiran tertangga .Tang makan jangan sebutlah memang sedap je hihi



Coretanku :_

Inilah serba ringkas raya azie tahun ini,tapi bulan ini je jemputan kenduri kahwin full sampai bulan september ..Inshaallah see u next entry ok
Have a nice day 

7 comments:

  1. salam aidilfitri
    maaf zahir batin
    raya kami thun ni bese2 saje.
    sederhana
    baik belah orang umah or belah kami
    semoga dipermudahkan urusan seharian selepas berhari raya

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum azie, alhamdullilah. tahun depan meriah ler sebab beraya ada baby kan. hehehhee

    ReplyDelete
  3. Asslmkm azie.. Selamat hari raya.. Mana gmbr raya.. Hehe. Rmai jgk eh yng raya kmpung mertua dulu thun ni.. Sama la ngn kita jgk.. Hehe . raya ke-2 blik sgmat pula kmpung kita. Hehe

    ReplyDelete
  4. samalah kite azie..raya pertama sebelah suami..seronok tu seronok. tp sayu tetap ada..hehehe

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah...raya saya biasa je. dapat raya belah suami dulu, baru balik ke kampung saya pula..

    ReplyDelete
  6. selamat hari raya azie :)

    ReplyDelete

Terima Kasih Daun Keladi,Bila Singgah Jangan Segan Silu Komen Lagi..