Thursday, August 29, 2013

Salah Satu Kuih KegemaranKu

Assalamualaikum




Pagi ini teringin sangat nak makan kuih ini
salah satu peberet azie jugak


Kuih Puteri Ayu
sumber : google

Alhamdulilah rezeki pagi ini kakak itu jual dapatlah azie makan kuih ini 2ketul gitue
Sape suka kuih ini angkat tangaaaaaannn :)




note : Terima kasih yerk geng2 blogger yg sudi share info2/tips2 or apa sahaja dengan azie mengenai  Entry Ini TQ 













27 comments:

  1. peberet sy juga..sedap kuih ni

    ReplyDelete
  2. oooo baru tau name kuih ni...biase panggil kuil bakul ijau putih..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. menarik nama kuih yg misz sheyla panggil..boleh je yunk :)

      Delete
  3. eka pun suka kuih ni.

    rasa pandan, kelapa. Fuhhh lembut sangat. makan panas2 lagi sedap tak terkata.

    putu ayu. hehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tambah minum dengan nescafe perghh sodap hehe
      cik eka buku putu tapi puteri hehe :)

      Delete
    2. kat tempat eka, kami panggil putu ayu. hehehehe

      Delete
  4. dulu masa kecik2 mak selalu buat.. selalu tolong tekan2 kan inti kelapa tu.. sekarang ni xde dah.. :)
    suka jgk mkan kalau dah lama x mkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kukus kan...rajin mimie..azie beli je .:)

      Delete
    2. dulu mak niaga..hntar kuih kat orang..
      jadi time tu kena tolong la..hehee

      Delete
  5. Replies
    1. ramai jugak yg suka makan kuih ini...sedapkan kak

      Delete
  6. Salam azie, cantik skuter kat header tu..., eh seri ayu lah...kuih yg lama tak masuk mulut pcl nih...lps raya akan kerap jumpa lah kuih ni sebab time meeting mesti ada punya..

    tq singah blog pcl.

    ReplyDelete
    Replies
    1. opss seri ayu ehh...takpelah lobih kurang je puteri ngan seri hehe..sama2 PCL :)

      Delete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. bkn faveret azie jer nie..
    faveret shark jugak nie..
    buat mnum ptang sama teh/nescafe o panas mmg terasa nikmat ni..
    hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom shark minum teh sama seri ayu :)

      Delete
  9. akak pun suka jugak kuih ni...kuih seri ayu...sedapnye

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah kak seri ayu namamya silap lak bukan puteri hehe ...:)

      Delete
  10. febret akak jugak nie.. hehe.. lagi-lagi dapat kelapa tu kan..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah kak betul2 ..yeahh ade geng lg..:)

      Delete
  11. nanie suke kuih ni jugak. lembut n rasa memang sedap je.. alahai..

    salam ukhuwah dr nanie.. bru first time jejak terus komen. SUKA!

    ReplyDelete

Terima Kasih Daun Keladi,Bila Singgah Jangan Segan Silu Komen Lagi..