Wednesday, February 25, 2015

Bila kecik ini dah pandai meniarap

Assalamualaikum
Salam Sejahtera



Alhamdulilah my princess nuralisyasofia dah 3bulan15hari...
Dah macam2 gaya dia tunjuk



1 bulan
Time ini mulalah otot2 dia dah nampak bayangkan waktu dalam hari nak pegang pun takut tau,
halus sangat lepas itu kecik
Alhamdulilah dah sebulan nampak berisi sikit.

Dah pandai tengok orang keliling dia..
Kalau agah2 pun dah pandai senyum...


2bulan
Berat naik 5.2kg opppsss macam tak percaya je tau tapi alhamdulilah cuma demam sikit2 itu adalah lagi2 bila nak berubah bulan kan.

Masa dalam 2bulan ini alisya dah mula potpetpotpet sikit2...
Suka tengok dia potpetpotpet ,alahai mama geram tengok bibir & mulut awak itu

Selain itu,
Alisya dah start mengiring,mula2 dia mengiring azie cam pelik sikitlah kenapa dia suka toleh ke kanan je,lepas itu lepaskan geram bila takboleh nak giring rupa2nya dia nak pandai mengiring..



Tengok itu,tidur pun nak mengiring tau,kalau terlentang macam dah tak selesa je bagi dia,Kalau terlentang dua2 tangan ke atas itu dah kira lena sangat.
Dalam beberapa minggu nak masuk 3bulan dia dah pandai MENIARAP




Sempat azie capture pic dia tengah meniarap time ini,memang terkejutlah cepat2 azie panggil nenek dia .Sedaya upaya dia nak meniarap,yang kelakarnya punggung dia itu tonggek je hahahaha



Time ini tengah usaha nak angkat kepala dia tau,alahai anak mama ini..Kamu memang kuat sayang..
Selagi tak dapat dia tetap akan usaha jugak,kalau tak memang nangislah jawabnya..


Now dah masuk 3bulan,dah memang pandai meniarap sepenuhnya,cuma sekarang nak meniarap ke depan belakang gituelah
Seksa kalau nak pakaikan baju dia lepas mandi ,gerak sanasini lepas itu nak meniarap huhuhu.


Semalam balik2 kerja je dengar suara dia kuat sangat rupa2nya dok bebel dengan nenek dia hahaha,borak2 lah kononnya itu alahai sedap je suara alisya mama dengar.
Kalau kita agah2 dia,dia agah2 kita lagi kuat ok hahaha


Tidur sekarang pun dah start pakai buaian,tak delah mama ngan nenek dodoi2 alisya lagi smpai joget2 ehh .Dia tahu nenek,mama dia penat letak je dalam buaian cepat lena.Sumbat dengan puting(kopek) hahahaha..




coretanku:-

Timbang 3bulan baru2 ini naik 5.9kg dah,azie memang start bg susu fm dekat dia coz susu badan azie tak banyak lepas operation kali ke2 tempoh hari..
Hmmm sedih sangat 

Yang penting tengok dia sihat & membesar dengan baik pun dah cukup bagi azie




3 comments:

  1. Assalam azie,
    memang seronok bila nengok anak 1st time menerap he3

    ReplyDelete
  2. comel ye sofia.. :)

    salam perkenalan sis & jemput ke blog nana

    ReplyDelete

Terima Kasih Daun Keladi,Bila Singgah Jangan Segan Silu Komen Lagi..