Monday, March 17, 2014

M2B :- 6 Minggu Alhamdulilah Rezeki

Assalamualaikum
Salam Sejahtera



Hye korang,
Sihat ke semuanya..hope semua sihat yerk
Rindunya lama tak coret2 dekat blog kesayangan ini,ini pun paksa diri updated hihi


Alhamdulilah azie nak share dengan korang berita baik tengok tajuk pun mesti ada yang dah boleh agakkan apa new story azie kan hihi.Syukur alhamdulilah harini dah 6minggu azie pregnant.Memang tak duga tak sangka tapi syukur atas rezeki yang Allah berikan pada azie & suami


Ceritanya macam ini,
Sorrylah apa yang azie cerita ini bukan nak kecoh ke apa tapi just nak share dengan korang jangan salah anggap yerk.Last week hari selasa 11 march 2014 azie pergi klinik sebab nak check airkencing risau pulak sebab beberapa hari sebelum itu airkencing kuning dengan sakit belakang

Memang azie ambil mc haritu sebab tak tahan sangat sakit belakang & muntah2,macam2 dalam fikiran time ini takut kencing kotor ke apakan.Sampai klinik masuk jumpa doc azie ceritalah semuanya,doc pun ada tanya last period bila dan macam2 lagi

Doc pun suruh azie buat ujian air kencing,risau gak time ini tapi azie tawakal je hope tak adaapa2 ,tapi hati time ini dupdapdupdap je,adalah sejam tunggu sebab orang ramaikan lepas itu nama dipanggil,masuk2 bilik tengok doc senyum2 time ini taktahu dah nak cakap apa .Atas meja doc pun itu pun ada bekas tapi azie abaikan je just nampak doc pegang macam kiraan bulan ala yang bulat2 itu

Akhirnya,ungkapan pertama doc itu ucapkan..

Alhamdulilah & tahniah kamu mengandung 5minggu

Ya Allah percaya dengan tak percaya je time ini ok...

Azie pandang suami dia senyum,azie nak kepastian azie tanya balik doc tu betul ke doc saya mengandung,yup kamu mengandung...Alhamdulilah & happy sangat.Time ini dah nak menitis airmata azie tapi azie tahan tapi time bercakap dengan doc memang terketar2 bibir azie hihi


Doc pun kata air kencing semua ok xada pape2,alhamdulilah sakit belakang itu biasa bagi orang mengandung then doc bagi ubat tahan sakit & asid folic,macam2 yang doc pesan.azie jugak minta upt test itu hihi.Elok keluar dari bilik azie pandang mama je then terus cakap dekat mama time itu alhamdulilah mama,dah 5minggu pregnant


Ya Allah ,mama azie happy sangat berkat doa mama jugak terima kasih mama,terima kasih Allah Kitaoranglah paling happy azie pandang dia,dia pandang azie masing2 tersenyum2 sempat jugaklah dia usik azie.hihi Terima kasih cik suami Patutlah period azie lewat 12hari bulan lepas teringat hujung januari period lewat seminggu rupa2nya inilah tanda2nya.Tapi dapat seminggu lpas itu azie memang period & demam panas




Coretanku:-
now dah start muntah2

25 comments:

  1. Assalamualaikum azie, alhamdullilah. murah rezeki kamu berdua. jaga diri baik2 dear. salam perkenalan, sheila singgah sambil menabung sini. nak follow tak boleh, blogger buat hal.. tapi sheila dah bookmark sini. hihii ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam & salam perkenalan kak sheila.
      terima kasih nanti azie folow sis balik maybe ini line tenet slow

      akak pun sama jugak t.care :)

      Delete
  2. Tahniah azie. eka plak happy giler hahahaha..

    Jaga diri baik2. Semoga selamat semuanya...Doakan eka tauu

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih eka..
      okay eka,eka pun sama jugak tau banyak2kan doa & usaha lgi hihi
      inshaallah eka azie doakan lepas ini turn eka pulak

      Yang penting kene jaga kesihatan & jaga pengambilan makan agak2 miss p lewat jaga2 tau hihi

      Delete
  3. eka, tahniah tau.. jaga diri. enjoy ur moment.
    seronok sangat. akak pun dah tak sabar nak preggy lagi.
    rindu sangat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi tq sis..
      inshaallah kak farah,
      azie lak ini pengalaman pertama & first pregnant ..

      Delete
  4. Replies
    1. terima kasih dik yui
      alhamdulilah ..amin

      Delete
  5. azieeee...tahniah sayang! jaga diri baik-baik, jangan lasak-lasak. hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hani..terima kasih yunk
      inshaallah ,orait azie ingat pesan hani ;)

      Delete
  6. Alhamdulillah rezeki...jaga diri baik2 mommy...salam kenalan..firsttime singgah sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih misz sheyla
      inshaallah dear

      salam pekenalan,tq singgah sini :)
      have a nice day

      Delete
  7. Alhamdulillah..Tahniah kak azie,,jaga mkn mnum jaga kesihatan lpas nie...byk kan brehat taw,,dont be stress cuz u become IBU ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih rose
      inshaallah sis ingat pesan kamu tq again
      hihi

      Delete
  8. tahniah azie...take care ye...:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih mumy nia @ wanie....
      miss u dear lama x berchating2..
      orait inshaallah yunk

      Delete
  9. alhamdulillah ^^ semoga diberikan kesihatan yg baik selalu mummy dgn baby :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulilah terima kasih cikgu zam
      inshaallah azie ingat pesan cikgu zam...hihi

      Delete
  10. alhamdulillah azie. tahniahhhhh. jaga diri baik baik especially first trimester ni. same same kite enjoy preggy moment ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulilah terima kasih lyaa,
      lyaa pun sama jugak tau.

      Delete
  11. Salam perkenalan....tahniah...dah 6minggu yea...terasa excited plak baca kisah orang mengandung...bilalah nat nak rasa pengalaman ni...insyallah kan...jemputlah singgah blog nat...destinasi cinta blog...tq...

    ReplyDelete
  12. alhmdulillah.. lain orng lain ceritanya bila thu pregnt.. :)

    ReplyDelete

Terima Kasih Daun Keladi,Bila Singgah Jangan Segan Silu Komen Lagi..