Friday, January 27, 2012

Kenangan Itu Memang Indah





Bila duduk sorang2,mulalah nak melamun or berangan tak tentu pasal,munculah kenangan silam yang berabad2nya..kadang tue teringt balik mulalah senyum sorang2
Sebab itu ade perpatah berkata Memory is Beautiful yerk ke idak


Kenangan terindah nyanyian samsons masih melekat dijiwa ku
Tak salah silap aku mula aku dengar lagu itu aku still kt kolej tahun 2006.Time itu tgh kawad utk korikulum(dah mcam zaman sekola pulak,kawad2 nie)boleh pulak aku nanyi dalam hati je okay ,opzzzz sekali aku toleh tgk member2 aku semua pon sama...!
Tak kurang jugak pakcik (bajet pakcik konon padahal bekas tentera tu woooo)kitaorg panggil tuan,nama dia lupa lorhhhh pon sama gak nanyi,lagi kuat drp kitaorg...sporting tol lah pakcik ehh silap tuan tue :D


Kalau nk dicitokan semua kenangan dalam blog ini memang tak abis2 lah nampaknya....terpaksa pulak aku buat part 1 part 2 part 3 part............................................part 100
Mana taknya kenangan zaman kanak rebena aku,zaman mak kaduk,zaman skola,zaman remaja ,zaman kolej,zaman keje,zaman kedewasaan hingga sekarang.....byk2 tapi biarlah ianya menjadi memory dalam ingatan aku ..


Kenangan aku jatuh longkang sebab kejar belon..perghhhhhhhhh perit sakit..longkang besar pulak tue,jatuh basikal kene kejar anjing hampir2 kene gigit...
Kenangan jatuh tangga kt sekola( baik sekolah rendah mahupun skola menengah sme je weyy)malu sbb jtuh depan ramai org pulak tue(skt punggung tau)..Kenangan kene denda berdiri atas kerusi (hahaha dah lah aku nie tinggi)cer cer bayangkan ....
Kenangan makan bubur nasi ngan smbal kicap habis tudung aku kene kicappppppppppp...!



(aku mmg nakal.....TAPI dulu-dulu lah )




Kenangan 1st p interview keje...(gelabah habis),kenangan kene ucap depan org2 ramai nie (asehkan pemalu orgnye,gugup lagi) kenangan posing pakaian tradisi pakaian melayu@tradisi pakaian yg ade dekat malaysia nie (nie waktu zaman kolej,boleh pulak pasangan aku tue dak kelas aku) siap bg bunga lagi hahahaha...
Kenangan misteri dekat asrama kolej aku.......


Perghhh banyak....
Tak cukup page pulak kang ..hehee
Kenangan itu Memang Indah....samada manis ke pahit ke ianya tetap kenangan...
Esok dah kawen,ade anak ade cucu cicit bolehlah cite dekat depa semua...





Note : Tanpa kenangan mcm tk lengkap je kan p'jalanan hidup ini




Apabila terlalu excited..Hati berdebar

Assalamulaikum


Mowinggggggggggggg......yeahhhhhhhhhhhhh sok cuti syoknyeeee...tak sabar nye tunggu esok...Coz my cousins tunang,dia yang nak tunang aku pulak yg excited terlebih ini..nak ambil berkat katakan mahu tahu lepas nie turn aku pulak amin2.




Excited aku tk henti utk esok je,ahad my schoolmate @my bff pulak tunang ...Cik  Huda namanya..Wey aku tk sbr nk tengok ko...(mcm dia bc pulak apa yg aku tulis ini ehhhh) Aku mmg suka tengok org2 tunang,nikah & sanding2 ini...
Mama aku kata nnt lepas ini berjangkitlah lepas sorang sorang pulak....betolkan.....amin2


Cincin.............like2 byk2 barang kemas aku mmg gilerkan cincin



Hope segalanya berjalan dengan lancar esok & lusa .........Tahniah wt my cousins (k.ngah ) & my frenz (cik huda)..sayang korang muahhhhhhhhhhhhhhh..♥♥♥♥♥



note : Ukirkan senyumanmu,tenangkan jiwamu & berdoalah pada NYA...amin

Thursday, January 26, 2012

Tak Sabarnya...

Assalamulaikum,Selamat Sejahtera...



Selamat hari khamis warga2 malaysia.......azie tengah membilang hari sebenarnya ini hehee pesal apa ehhhh..jeng3 tak sabar nk tgu bulan 2 nie ....duduk pon serba tak kerna,makan lalu jelah,mandi basah,tido lena memanjang.....tunggukan kemunculannya nanti 


Tup..tup kita hampir ke penghujung bulan januari kan.....bulan ini je,ramai kawan2 azie yang tunang & kawen setiap minggu je mesti ade kenduri...minggu ini azie ade 2 kenduri ...sbtu(cousins azie tunang) ahad (kwn sekolah @mybff tunang) tak sbr nk tgu 2hari ini....


Nanti ade pic depa2 azie tepek dekat blog nie ehhhh...



Okaylah,tatatititutu see u next entry okay..nk smbung wt akaun 



note: "hidup ini perlu keserdehanaan,jangan tamak"


Friday, January 20, 2012

Plan Cuti Tak Jadi Pulak......

Assalamulaikum



Entah nape ini hari mcm malas je nk buat kerja,makin dipaksa diri ini makin malas..hmmm adakah mood cuti dah melanda diriku ketika ini......rasa nk ambil half day tapi memandangkan ini hari jumaat mls pulak,layan perasaan sorang2 kt opis...sadis