Wednesday, November 30, 2011

Idaman tapi tak kalbu pun........

Assalamulaikum



Memang dan sememang aku gemar menukar template blog aku sila jgn jemu hehe,sesangat ajaib bukan semalam lain hari nie lain.Esok pasti lain lg (itu pun kalo ade) adakah kerana "jakun" menyebabkan aku jd begini ( ooo ayat skema aku dah kuar lg) 





Belek paper td jumpe benda alah nie


cik nokia n9



spesifikasi

Harga :- RM 1,799.00(16 gigabait )
               RM 2,088.00( 64 gigabait)
Kamera : 8 megapiksel carl zeiss
Berat : 135 gram
Warna : Hitam,Cyan & Magenta
Sistem : MeeGo 1.2 Harmattan
(boleh twit/facebook/skype/angry birds magic & ap mobile)
Skrin :- 9.9 sm-Amoled




 Boleh tahan ....nk tukar baru leh tak.....????





note : trend skrg .IPHONE/IPAD/BLCKBERY..akan2 dtg peten cmner lak ehhh...???

Pelan Jalan tu tak betul......

Assalamulaikum



Pejam celik dah akhir bulan november,31 hari lagi penutup tahun 2011...utk hari nie kira entry penutup bulan nie 







tahukah anda apa kebenda nie
pinjam sat dekat google chrome






Al kisah kejadian pg tadi...

Babak 1:_



                                      Bos : ada fax masuk tak....?
                                      Aku : Ada,sekejap saya p ambil... Drp...sekian2.........
                                      Bos : Ok,dekat mana tue?
                                      Aku : Dekat sekian2........
                                      Bos : Apa alamat dia.....nama company skli.
                                      Aku : dekat ............nama company tu............
                                             (sambil tu aku sebutlah full adress compny tu dengan lajunya hahaha)
                                      Bos ; dekat mne?(mula konfius nie)....nnt sentkan alamat tu kt no saya.....
                                      Aku : ok...dengan gigih aku taip dengan short2 je sms kan tak lah nk skema 
                                               sgt asalkan paham 



** Dapat 15 minit ........tepon opis berbunyi lagi....



Babak 2:_

                                   Bos  : Kawasan tu dekat dengan apa?saya dah ada dekat sini ada nampak .........
                                   Aku : Aik copatnye sampai (dalam hati je) ......dekat dengan.......nnt nampak .......
                                   Bos : Ooooo ada compny tu........
                                   Aku : Yap masuk kiri, dekat situ (aku nie mcm tahu je ) nnt ada company....
                                   Bos : ok......


** Dah jumpa kot............



Bukan nk kata apalah pelan nie dah mcm "carta organisasi " .dengan kotak2,anak panah yang tak tentu arah,dr arah mana ke mana yang agak mengelirukan (wlpn disertakan alamat)...serius kedudukan sebenar lokasi menambahkan kekeliruan ...(skema tol ayat aku ...abaikan)


Aku mmg tak gemar baca pelan2 jalan nie,tambahan bila pelan yg rumit/keliru/putar belit.....sllu jd prob bila dapat kad jemputan....tambahan bila kwsn tu jejarang di jejaki oleh aku,makan masa utk smpai ke destinasi dituju....harap maklum




note ; mesti bos lupa bwk GPRS nie.......opzz lupa naik motor...

Tuesday, November 29, 2011

Touch & Go.....

Assalamulaikum


Masih mood cuti.....kalo dapat cuti 1 week kan bagus hehehe,biasalah kalau dah cuti lelama nie naik keje je mulalah mood M datang,tapi bila tengok je ada keje yg belum setel semangat berkobar mula menjelma .Check punya check kene isi foam tender,check akaun,check segala check yg pending huhuhu banyak nye....Tugas perlu diutamakan walaupon sempat sesaat seminit menjengah ke blog sunflower yg tak berapa sunflower ini...


Pagi tadi waktu naik tren kt Masjid Jamek dah lain lorhhhhh dan2 naik tangga je nak menuju ke Stesen Aliran Kelana Jaya dah kene touch n go ....selalu dekat bawah baru touch n go  bagai nie dekat atas dah kene touch jadi bila trun exclator tak payah touch dah kalo nak ke kelana jaya ke kl sentrl ke klcc ke ampang park ke...dah sampai destinasi di tuju touch lah ehhhhh..Sistem baru nie dah mula semalam (28/11/2011) sape yg naik smlm tahu lah tapi aku yg baru keje hari ni baru tahu arinie...Rujuk DISINI OK & DISINI OK


Sebulan je aku belanje RM 150 utk touch n go (samada naik tren mahupon bas) seratus kepon boleh ikut pd Kad RAPID koranglah..Aku ambil rapid pas touch n go kira sebulan harga yg aku gthu td lah...Mahal ke apa bila fikir balik memudahkan aku just touch n go je kang nk ke kaunter dok bebaris lagi ishhh susahkan...Sekarang pon penggunaan token (bntuk mcm duit syiling)-tang nie aku kurang fasih sebab jrg guna.....


Dekat stesen lrt kalau korang perasan ada org pakai baju merah tu ahhh korang leh tnye pada depa k...depa tgh bt promosi kad my rapid touch n go tu....Rasanya kene isi borang
Tapi mcm aku sebelum ini,beli kad touch n go terus kt kaunter..beli kad je rm 10 + rm 150( Rapidpass Integrasi (RM150)=RM 160.00) Time dftar bg i/c sekali .....



or




 Rapidpass LRT (RM100)



Kad aku guna skrg kad kedua coz kad pertama aku hilang entah tercicir kt mana...huhuhu menanah rasanya bila kene bli kad baru + kene isi borang...wlpun kad pertama aku guna tk smpai sebulan lg..Oklah kalau tk phm /confius ke leh rujuk distesen berhampiran dengan anda..(dah mcm iklan pulak)



Okaylah....nk sambung siapkan kerja & nntkan  entry seterusnya ok...Tatitu...:D




**Sekiranya ade salah silap drp info diberi mohon maaf , apa yg ditulis adalah kisah yg dilalui oleh penulis sendiri(shafazie.blogspot.com)**



note :Sekarang sume dah canggih...........sediakan duit jelah

Thursday, November 24, 2011

Segmen:Jom Naikan Follower Dengan Mendadak

Assalamulaikum


Korang mai join segmen nie  Jom Naikkan Follower Dengan Mendadak
Tajuk segmen gempak nie...hehehehhee

kredit to Adek chomey Purple Violet






Nak Tag Kat depa ini :_







Yang azie tak tag pon join jugak tau......heheheee 

Date Close 30 November 2011
Maklumat Lanjut tengok di Entry Ini







note : Tahun nie baru aku aktif join segmen hehee...nie pon baru beberapa kerat je...TQSM pada yg join member dalam blog aku nie....meriahhh...LUSM sweet strwaberi & sweet Kiwi ♥♥♥

Apa perbezaannya.....sama je...

Assalamulaikum



Semalam tgk Masterchef dengan episod teka buah(namakan jnis buah) nampak or dengar mcm mudah kan yelah buah sape yg tak kenal ada durian,mangga,betik,rambutan,belimbing,dragon fruit,strawberi bykkan tapi perasan or tak ade some2 buah nie yg sama je bentuk,rupa yg seakan cuma beza pd nama,rasa & bau .
Serius tk sume buah yang ada azie kenal mksdnya  pernah nampak tapi tak pernah makan 









  




Tengok seupe je kan tapi beza rasa/bentuk dia.....Itulah dia Buah Nangka & Buah Cempedak .Mana 1 ehhh cer teka ....Kalau cempedak goreng2 sedapkan tambahan pulak biji dia boleh rebus (air + grm) mmg sedap azie suka cempedak....Tapi nangka sllu org buat lauk/masak











Cer teka buah apa..........




apa beza buah nie....???sama ke....???



Sebijik mcm rambutan TAPI nie "Buah Pulasan" ,Kulit tebal,kaler kulit merah,isi padat mmg sedapppp cara makan pulak pulas  tu sebab tu dinamakan PULASAN!

**teringat wktu stdy dulu roomate azie,dia mkan buah ni tapi dia kata rambutan mana lah ktorg tk tergelak mana taknya dia kata sedap tapi kan korang buah nie  kene pulas ..hahahhahahaaa itu pulasan lah bukan rambutan***   















Haaaaaaaaaaaaaaaaa buah kt atas nie sllu wt azie konfius sesangat ok...Mana tak nye sama je kan lagi2 kalo dilongokan sekali serius mahu slh ....langsat/duku langsat/dukong.......Kalau langsat nie sllu masam2 buah dia tomey2,duku n dukog ehhhh kalo salah soryyy guys...azie suka skit sbb manis kulit tebal skit....
Serius buah nie bolh jd konfius kan..tngok je masterchef smlm ade yg salah sebut tang buah nie....kan dah kata akan MENGKONFIUSKAN!

Ada 1 lagi tau.........................cer tengok nie


nie apa pulak....................


Nie lah "buah rambai" memang berambai2 je ....azie tk pnh tgk buah nie mmg jakun bila jumpe aritu dkt rumah Mr.s baru azie tahu nie buah rambai......sesangatlah kuno kan azie nie....hahaha












2 spesis buah belimbing..jangan konfius nama dia tau.......
Belimbing Besi- yg bentuk BINTANG2 tu,buat air or makn mcm tu sedoppppppppppppppppp
Belimbing buluh-  selalu masak Lemok ciLI api mmg sesuai sngat lah....Tapi masam lorhhh



Okaylah nie serba sikit je ada byk lagi...
durian dengan durian belanda...
jambu air dengan jambu batu..
anggur dengan beri....
kiwi dengan ciku....
Keladi dengan ubi dengan keledek
mangga dengan kedondong


**segala pic2 diatas pinjam je kat google chrome**








note : "Tak kenal Maka  Tak Tahu"..sekiranya ade tersalah pic mohon maaf...:D





   

Wednesday, November 23, 2011

Biskut Aiskrim

Assalamulaikum




Pergghhhhh sakit mata arinie dok menghadap depan Mr.Acer  tak gerak2 tak kelip2 kerusi pon panas.Tertiba banyak pulak kerja ari ini,tapi bagus gak drp dok melamun je better hadap work hilang skit dan2 je dah time lunch  hahahhahahaa .Alhamdulilah kenyang sudah dgn menu "bihun sup"



Wokey guys,berbalik pd tajuk entry " biskut aiskrim" macamana pulak tu ehhhhh atas biskut ada aiskrim or dlm biskut ada aiskrim...???? Tanpa memanjangkan cerita jom layan pic nie dulu





















Mane ehhh..........................Taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa........................




















































nie upe dia
mcm2 kaler ade






Nie dah siap dalam paket,ade gak beli timbang2.....Dulu waktu seangkatan dengan (zaman kekanak) azie gemar makan biskut nie...sebab warna warni...sampaikan makan yg warna (btuk cm aiskrim) tu je biskut dia azie tk mkn heheheee...

Tak sangka still ade jual lagi biskut nie.......Sape2 yg pernah mkn azie tk tahu lah gelaran apa yg korang bg,tapi azie panggil " biskut aiskrim"






note : tgh cari lg biskut dulu2....hehehee

Kesinambungan "kisah aku & pintu"

Assalamulaikum



Selamat pagi....alhamdulilah kaki azie yg sakit ENTRY INI baru2 ini ansur pulih walaupun kadang2 rasa sakit/ngilu/pedih bila berjalan sebab tue jua lah p keje pon pakai sendal/selipar je..1 hal lagi time naik tren risau gak org terpijak kang tang sakit tu mahu azie jerit kdg azie pon tk prsan  t'pijak sendiri...



Azie ade kata nk masukan pic kan..tapi sebelum kalau sape yg tk berani nk tgk darah better azie peringatan jgn tengok tau.....










nie time kene-tgk je tisu tu
darah bukan main byk lagi luka tk besar mana pon



pic smlm azie ambil -tapi still kuar drh....






Takut tak tgk....???azie serius mmg tkt tgk darah dulu berani gak skrg kurang skit,azie kene nie dekat ibu jari kaki kiri.......nmpak mcm tk terukan tapi serius nk jalan (nk pijak ) sakitnya bukan main lagi smpai rasa nk berkaki ayam je....
Apa yg wt azie risau takut luka nie luka dalam...azie just sapu ubat je (minyk gamat)







note : Bila nk buka pintu/tutup pintu azie rasa ngilu lak teringat kejadian nie....selamat tk tercucuk sepihan pintu (kaca) ke 

Tuesday, November 22, 2011

Pembuka selera & menambah selera

Assalamulaikum



Petang2 ginie kalo dapat jamah goreng pisang ke,cekodok ke,apam balik ke,keropok lekor ke.......Yeaaaaaa keropok lekor hmmmm lama btol tak mamam nie...tambah2 ade teh tarik ke,teh o ke fuhhhhhhhhhhh sangat2 lega kan....





sory pic pinjam kt chrome google je


tk sah kalo tk dew pencecahnya kan...baru naik selero



Balik ini harus terjah warung2 pak leman ke mak limah ke kan.........


KEROPOK.......keropokkkkk lekor....

Sape suka makan keropok lekor...........................??????


note: keropok lekor terengganu sedap kan..sapa org ganu kt sini...????

Tahniah Skuad Harimau Muda & Atlet2 Malaysia di Sukan Sea 2011

Assalamulaikum



Syukur alhamdulilah  pingat EMAS  bg acara Bola Sepak milik kita MALAYSIA...Tahniah setahniah buat SKuaD HarImau Muda atas kejayaan yang diperolehi,kerna mengharumkan nama negara..Dupdap dupdap jantung aku  yooo tengok bola semalam sanggup aku tunggu bola habis...Terjerit2 terlompat2 sangat mendebarkan.....


Akhirnya saat ditunggu ....yeahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh Goooooooooooool....


Awal perlawanan je pihak lawa fuyoooo laju gila tapi sgt kecewa bila pengadil berat sebelah bila pemain malaysia wt slah sikit je kad kuning TAPI bila pihak lawan je tak lak nk bg kad kuning boleh lak senyum2 (tak acikkkkkk!!)..



Apa2 pun Malaysia tetap dihati.....♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Malaysia



Hope sokong yang padu ini tak akan berhenti setakat sini sahaja..kita harus menyokong pemain2 kita n lagi2 esok perlawanan  kelayakan utk Sukan Olimpik Antara Malaysia & Syria di Stadium Bukit Jalil...! Aummmmmmmmmmmmmmmmmm gooooooooooooooooo2 skuad harimau muda




note : Tahniah juga pd Atlet2 Malaysia di Sukan Sea 26 yang memenangi pingat emas,perak & gangsa hope kemenangan ini akan membawa semangat & kemenangan di Sukan Olimpik pada tahun depan..chaiyokkkkkkkkkkkkkkkkkk...

Monday, November 21, 2011

"Kisah Aku & Pintu"..

Assalamulaikum


Time lunch tamat  sudahh sila kembali ke meja anda n lakukan tugas2 anda sekalian dan jgn merayap ke sana sini tanpa tujuan....Tetapi silalah menghadap blog anda & kemaskini apa yang patut & postkan entry yang terbaru...



Hahahahaha gelak guling2 mcm kuih popia...Kalau tak ade keje mmg ini keje aku dok update &ablogwlkng sana sini utk menghilangkan segala kekalutan yang tersedia ada bagi memantapkan diri dan blog kesayangan ini (acehhh ayat propaganda semata) hahahaa sila abaikan


Pagi tadi aku post pasal kejadian yang berlaku pg tadi dekat SINI TAU Dalam masa yg sama kejadian lain pulak yang berlaku dekat aku pg tadi TAPI bukanlah kisah yang sama cuma "kisah aku dengan pintu"




Al kisah nya,time bos kuar,aku pun buka pintu niat dihati nk menjenguk kejadian pg td kt bwh...entah mcmana pintu yg aku buka nie dan2 menyepit kaki aku...sakittttttttttttttt ! pintu makan org kot..Aku cuma rasa pedih tanpa menoleh n menjenguk ke bwh(kaki ) Ya Allah kulit terkopek + darah mula berlumba2 nk kuar...Tittttttt darah mengalir dengan deras tapi boleh lagi jalan sana sini aku bayangkan tk teruk mne..Alangkah terkejutnya aku,stp langkah aku jalan dia meninggalkan kesan (darah) Aku tgk kaki aku dh penuh darah perasaan cuak mula terjalin


Apa aku nk capaiiiiiiii nie..........help.... help.... sakitttt.....tisu tisu.....kesat je ade dalam 3 helai semua penuh drh non stop ok,ambil tisu balut2 nk bg stop dan2 tgk penuh dh drh 1 tisu tu..Aku dah lah takut tgk darah ,serius walaupon luka tk sebesar mana ade dlm 2 inci kot tapi darah dia bukan main byk...AKu ambil pic terus sent kt my mom hehehee dan2 mama aku call sempat lagi aku wt lawak padahal sakit bukan kepalang..(btol ke kepalang)


Now...menahan sakit yg berdenyut2 mintak di letakkan losyen je !


***Opzz sory cite ini mungkin tk selesa or geli tapi tolong jgn bayangkan ehhhhhhhh ***


Pic aku tk sempat masukan coz segala wayar nk cucuk kt HP tak bawaK! jadi sok ke tulat ke aku post k....
(nk tunjuk ke kang ade lak yg mengigau)










note ; nk kuar mkn pun tk dpt jd main order je balik nie tak tahu mcmana ade gak aku berkaki ayam je nnt...
** bos bgthu td(br je nie) maybe wktu aku naik atas nmpak opis bwh kene masuk org yg pecah masuk ade dlm kedai tu,serius dah aku sorang2 td ,aku still terbayang apa yg aku nmpk pg td perasaan mula takut nak g kerja esok!

Kejadian Pagi Tadi.....

Assalamulaikum


Opzz sory 3hari lepas tk update pape2 pon gara2 tk sihat kena hujan..baru je lepas ckp pasal hujan las2 azie kene smpai demam n sakit pale.Pagi ini je smpai opis ade kejadian yg x diduga opis bwh n bwh kene masuk!
apa yg hilang tk pasti lagi..Al kisah bermula pg td azie smpai tangga bawah still lock n cm biasa azie buka naik je tgk kedai bwh ini gate die terbuka (perasaan cuak mula terasa) nak naik ke tak nak naik ke tak.,itulah yg azie rasa coz opis azie atas sekali dalam tawakal azie naik gak dalam masa yg sama azie jenguk gak kedai yg kene masuk tu...(gate je terbuka pintu utama dia ttp)..Perasaan berdebar dah terasa kot2 kat atas ke ishhhhhh mula cuak


Alhamdulilah tk ade apa terus buka mangga opis n masuk n lock..perasaan cuak lagi terus jenguk2 kat dalam,dalam masa yg sama azie mula terfkir mcmana org tu masuk sedangkan pintu gate utama ktorang kat bawah LOCK! Tingkap atas sekali ini dekat ngan atap ini ktorg dah pagarkan n lock!Azie terus call kwn azie opis sebelah dia pesan dok dalam diam2 n lock pintu tu...cuak cuak n cuak


Dapat dalam brp minit bos sampai terus2 azie bgthu bos,bos terus jeguk bwh smpai beg dia pon tk dan nk letak dia bwk sekali..Tup tup bos naik dia kata nie kes pecah masuk ini coz mangga dia tk ade (mangga nie yg lock/kunci tu bukan mangga buah k)Dapat setengah jam tauke kedai datang dan2 alarm dia bunyi...Xtahulah mcmana sekarang...Serius sebelum puasa hari tu abis setiap tingkat ktorg kabel kene curi tk mustahil org yg wt keje ini org yg sama ..Tak tahulah dah brp kali kejadian seumpama ini berlaku..


Sesangat mengecewakan bila pihak managmnnt bhgian kwsn/bgunan ini tk mahu ambil tindakan selanjutnya ibarat lepas tangan....Dulu ade kes pecah masuk kt kedai makenik kt bwh siap call bhgn mangmnt tapi diorg kata tak tahu! Hello tolonglah ambil tahu padahal dah kes polis...Sesangat mengecewakan..!


Hope kejadian seumpama ini tk berlaku lagi...hope org yg wt ini semua 1 hari kau kene renjatan letrik baru ko tahu !Sepandai2 tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah jua..!




note : pagi ini dgr kabar sedih,bekas bos azie ayah die meninggal..semlam je 2 kabar sedih azie dgr drp kwn baik azie pagi dia bgthu ayah mertua die meninggal dapat malam dia sms azie mak mertua dia lak..ya allah azie harap diorg semua tabah harungi semua ini..takziah n Al Fatihah...

Thursday, November 17, 2011

suka main HUJAN..!

Asalamulaikum


Geloppppppppppppppnya..hujan yang turun bagaikan mutiara,berkilau bersinar berkerdipan subuh menghijau bumi terbentang dan bayu berpuput lembut..hujan2 nie best layan lagukan tanpa segan silu aku nanyikan lagu hujan sah2 hujan kt luar suara tk sedappppp hujan makin lebat.....(tolong hentikannnnnnnnn azie)


Tempat korang hujan tak...???


Hujan ini elok jugak dapatlah tumbuh2an kt luar tu segar mega,dapat main hujan tapi skrg main je hujan sah2 beberapa  saat..minit..jam dan2 demam dtg menjelma tak kurang jugak dia bwk teman seangkatan selsema,batuk n sakit pale....Tapi dulu aku suka main hujan,ingat lagi las aku kt rumah sewa time2 bljor dulu aku ngan dak umah mcm jakun tak pnh tgk hujan kot hahaha siap main kejar2 tak kurang ade gak yg jatuhhhh tapi tk der lah time petir2 giler apa kang keras lak ktorg,lepas tu lapar.....(imbas blik kenangan lalu)

Pernah bt tak..Time zaman kanak2 rebena,depan uma ade parit apa lagi ambil kertas wt sampan..!

Sekarang kene je ujan tk sampai seminit ,pale dah mula bergoyang2 dan2 esok mc hehehehe sebab apa tk sihat motip dapat rest tidooo .....sape pnh bt.....(turun tgn )xngaku ehhhhhhh...
Tapi ciankan bg sape yg nk motor kalo xbwk bj hujan tu sah2 kuyup aku pnh kene hohohoho xkurang jgk yg b'jalan kaki,tgu bas hmmmm...


Tapi.....Hujan2 nie lah org suka bt tahi mata  + mkn pon berselerooo tak caye...??cer tgk org sebelah korangggg



Oklah ..hujan makin lebat kt luar,sejuk tahap maksimum dah nie nk tgu balikkkkk dalam 1 jam lagii hmmm lamanya...Daaaa next entry byeee :D



note : lapar pulak....:(

Tak Online Pon..

Assalamulaikum


"Sorrylah kita tak on9 Facebook kita buat masa ini,kalau cari pun tak jumpa"



Dialog yang aku hebah2kn pada teman2 aku yang cari aku dekat fb,apa yang aku nk perkatakan mmg buat masa ini aku tak on9 fb aku malah kalau cari pun tak ada sebab aku hilangkan (mcm chipsmore).Tu pon kalau ada yang carilah.Rasanya lama jugak aku tak on9 tk salah bulan Okt 2011 sampai sekarang,baru brp minggu je kan hehe 

Sebab apa ehhhhh.......


Entahlah rasa malas pulak nak on9,nak kata boring pun ada tapi dalam masa yang sama aku rindu kawan2 aku kt fb tu,yelah melalui saluran maya ini aku dapat tahu perkembangan diorang,tak lah aku ibarat "katak bawah tempurung"hehehehe.Bila tbe masanya pasti aku on9,nnt leh lepas miss2 kt aku ♥♥♥♥♥



Kurang 1 dalam list frenz fb korang tak rugikan hehehee



note: nk thu perkembangan aku, aku ade je kt blog ini n ym :)

Wednesday, November 16, 2011

Tak suka Ubat....

Assalamulaikum



Mesti korang tengah menjamu selerokan,apa menu ari ini..??Alhamdulilah aku dah menjamah mee laksa goreng  (bukan aku bt or beli kt kedai) tapi ada seorang akak dkt tempat kerja aku yang kirimkan,sebab aku tk pernah rase/makan mee laksa goreng nie.mmg sedopp mcm2 boleh letak dalam tu macam mee goreng biasa tapi beza nya dia guna mee laksa.Nak tahu mcmana p cari kat kedai ;D


Biasalah dah makan mata pun mulalah wat hal menguaplah,aku cuba nk lelap kejap tapi tak boleh jd aku terus ping entry aku ini sementara nk menunggu pukol 2..Benar2 mata aku ini tak leh tahan akibat aku makan ubat tadi,aku mmg tk suka makan ubat dahlah pahit lepas tu mesti mengantok terutama ubt selsema + batuk tapi kalau malam aku suka sbb terus tido lalalalaa
Kerap pulak aku sakit pale hmmmm


oklah,nntkan entry seterusnya...Daaa nk lelap jap 



note :Bila bosan je tahap kestabilan mata aku semakin menjadi2



Sedetik Aku Menuju Melangkah & Merealisasikan

Assalamulaikum




Menuju

Setiap perkara yang kita lakukan kita mesti mempunyai tujuan,sebab,dan matlamat.
Begitu jua dengan aku untuk mencapai apa yang aku inginkan aku perlu tahu apa tujuan aku,dimana perlu aku mulakan dan apa target aku dengan itu aku terus



Melangkah

Meneruskan apa yang aku ingin & capai walaupun dalam masa yang sama pelbagai ujian/dugaan datang menguji.Sebab aku tahu setiap perkara itu tak semudah,sesenang utk diperolehi kerna tnpa semangat  dan usaha aku tak akan dapat



Merealisasikan

Segalanya...Aku kene terima semuanya dan berdiri teguh dengan matlamat asal bagi mencapai apa yang ingin aku realisasikan





Sebab itu aku memililh Menuju Melangkah Merealisasikan pd Blog aku &  dalam kehidupan aku 









note : Impian aku hampir tercapai ;D

Tuesday, November 15, 2011

airmata.......

Assalamulaikum




apa  ada dengan
 AIRMATA......??




note : mood kelaut,keawangan....

Jejalan Sambil Menerjah Rumah Si dia

Assalamulaikum


Ari ini aku baru je start keje,semalam ambil mc akibat tak larat n demam melanda sekejap (aje)akibat 2 hari yg benar2 letih tapi dalam masa yang sama HAPPY...Weekend baru ini aku p jejalan rest sgala apa yang patut direstkan tapi hari ahad adalah kemuncaknya masih ingat tak lagi debaraN yang aku mksudkan sebelum ini
DISINI alhamdulilah segalanya berjalan dengan lancarnya..


Dupdapdupdap jantung ini jgn dipersoakan lagi semakin dekat semakin terasa.Ahad tu bukanlah aku tunang ke orang datang risik ke apa,ahad baru ini aku menjengah ke rumah family si dia (Mr.S) buat kali ke....titttttt hahahahaha walaupun dah datang sebelum ini debaran getaran jiwa ttp terasa....


Kunjungan kali ini jemputan drp family dia tambah pulak aku miss kat mak,akak n anak buah dia..yang bestnya dapat mamam buah2an-(rambutan,langsat,cempedak,limau bom,manggis ) musim buah2an kat sana berpinar mato ko tengok segala adek beradik buah ada tertiba aku terjakun sat hahahahaha...Peberet aku anak rambutan,siap bawak bekal lagi tu ,memang syoklah tambah menambah keluarga dia sporting moting hehehehe


Sory sebab terjakun sangat segala pic aku lupa nak ambil hahahaha.........


Kalau pokok rambutan tu boleh masuk dalam kereta mahu aje aku gembat hahahhahaa.....Kes yang tak dapat aku lupa Mr.S panjat pokok langsat hahahhahaha kira fistime aku tgk die memanjat.(jakun sat)tolonglah hahahahaha....Tapi ada 1 perkara yang buat aku benar2 happy time aku jumpe family dia time tu,pesal apa jeng2 kene tunggu ok

Ok nk sambung buat kira2...;D




note: Lupa diri mkn buah now dh start batuk3 hmmm






Friday, November 11, 2011

Aku intai Kau,Kau intai Aku

Assalamulaikum



Gelap  sebab nak hujan takut sebab aku tinggal sorang je kala ini...Hanya bertemankan Mr.Acer,pintu,kerusi,meja,aircond macam2 ada.Berdasarkan entry aku tu " Aku intai Kau ,Kau intai Aku" apa yang aku intai...??apa pulak yang intai aku...??Suspens je kan...


Aku mmg tak suka dalam bergelap,aku ini penakut sikit tapi kadang tu berani sikit tapi lebih pada penakut.Aku mmg tk suka gelappppp tolonglah..Kalau hujan mesti gelapkan,aku tak kira aku pasang semua lampu yang ada baik bilik dapur semua aku pasang(kalau dekat rumah lah) tapi kalo dekat opis semua lampu opis aku pasang hahahahaha.


Tempat duduk aku dekat opis ini terang lagi bersuluh mmg menghadap pintu,orang naik ,orang jalan,orang masuk sah2 aku nampak dulu kadang naik teleng pale aku dibuatnya.Bukan apa loceng ada cuma tak berbunyi  jadi kalau orang datang dan2 aku mmg tak perasan melainkan orang tu berhati mulia ketuk pintu tu dulu tak ade lah main terjah je..


Pintu opis aku ini pintu kaca lutsinar terang2 aku nampak org luar,org luar nampak aku kalau tak nampak tak tahu lah .Kalau Terang aku sah2 nampak jelas kelibat org yang datang TAPI kalau gelap kat luar aku tak nampak memandangkan lampu kat luar prob!


Aku intai kau,kau intai aku...Cuba ko bayangkan bila kau teleng pale kau tengok depan ada orang tercegat depan pintu tu tak kan terkejut namanya mulalah nak melatah,terjerit ,terperanjat kan.Kalau orang ampun lagi tapi sebaliknya...........(aku tk sanggup nak sambung ayat ini)seram pulak rasanya.....


Tapi nasib baik ruang sebelah Mr.Acer aku ade lubang bolehlah aku intai dulu sape2 yang datang,itu pun kalau aku sempat intai Tapi selalu tak sempat pun aku terus bangun jenguk hahahahha...
Nanti aku masukan pic ruang disebalik ruang meja aku ini :D


p/s hujan lebat..tambah gelap........


note : Bestnya Ruang Mr.Acer aku ade penghadang dan2 aku nk lelapkan mata pun tk kisah hahahaha

Aku Suka Makan

Assalamulaikum


Entah kenapa sejak menjak ini kekerapan aku makan malam,sebelum ini aku boleh cover nak elak makan malam TAPI sekarang mcm tak dapat je hmmmmm naluri makan semakin kuat .Konon2 nya dah makan pagi/tghari malam tak mau sentuh makan pun tapi sampai rumah je semua aku bantai ngap Target lah konon makan sebelum kol 8mlm mmg aku mkn before 8 pm tapi dalam kol 10 je mula lah perut aku tali kecapi



Terliur jap -Green Teh Ice Cream


Apa ada depan mata aku mesti aku gembat hahahahahaha.Sebab itu berat aku naik balik ooooo tidakkkkk...Taip hari jualah aku timbang(kejap turun kejap naik) aku tahu jarum penimbang tu rosakkkkk(sje nk sedapkan hati hahaha)


terbayang kek kt secret recepi....



Ngidam nak makan kek .Peberet kek aku nama dia........aloo dan2 aku lupa kat secret ade harus pergi ini..


doremon nye peberet



4 kali suap abis nie



Terliur jap aku tengok pic2 kt atas ini,korang mesti terliur gak kan memandangkan time2 lunch pun bakal menjelma apa kata g terjah sama dia..Kang ada pulak yang mengidam tak lena nak bt kerja...:D

fuyooo ...



Aku teringin nak merasa menda alah ini,asyik dok dengar orang kata sedop lah apa lah...Jom tengok apa menda tu,macam burger :D


anak macaroon...ada mcm2 perisa ehhh



Saja bagi pic gedabak2 ini hehehehehe kecik2 tak nampak pulak nanti 






note : jom mamam :D




Selamat.......

Assalamulaikum



Salam jumaat,hari ini je semua org dok sebut2  11-11-11 memandangkan tarikh yang menarik,ada yang ambil peluang nikah,tunang or sebagainya pd tarikh ini tak kurang jugak pd yang bakal menyambut hari kelahiran...seronoknya.Bayangkan lah kalau tarikh ini jatuh hari sabtu sah2 ramai yang bt majlis kahwin kan kan..Semoga hari ini adalah hari yang baik,sempurna bt kita semua..



Selamat Pengantin Baru....Layan lagu2 kawen kt hot fm lalalalalalaaa ambil mood tertiba terasa gatal nk kawen,omak oo omak saya mahu kawen,kawen dengan sape.......dengan.......:D
Insyaallah bakal2 menyusul nanti,doakan utk aku & dia ok :D


Selamat Pengantin Baru
Selamat Menyambut Hari kelahiran bg sesiapa yang menyambutnya pd hari ini 



note: mls lak nk wt kejo ...mood friday sebab esok cuti :D



Thursday, November 10, 2011

Memori.....

Assalamulaikum


Sambil duduk ,lepak,borak2 dengan mamaku,mesti byk je cerita yang hendak diceritakan termasuklah hal yang  dah berlalu.Bab2 ini memori aku kuat sikit hehehe kdg aku sendiri tanya pada diri aku "macamanalah aku still boleh ingat semua ini" .Terlalu banyak kalau nk kira mmg tak kan boleh kira punya..Sedih,gembira,pahit,manis,sakit,pedih semua ada tapi bila ingat balik bt kan aku tersenyum sendirian.


Aku suka bercerita dengan mama aku hehehe pompuan sama pompuan kan senang sikit.Ada juga yang biasa kongsi dengan ayah kan,bagi aku mana2 pun boleh.Kalau aku borak ngan mama aku ada je lawak walaupun al kisahnya sedih,mama aku pun suka cerita kisah hidup dia drp zaman muda mudi sampai lah dah berkahwin.Kadang cerita itu berulang tapi aku suka dengar sebab disebaliknya ada pengajaran/pengalaman yang boleh aku ambil.Tak kurang jugak gambar2 yang mama aku kumpl seronok je aku tgk wlpn pic tanpa kaler kalau ada kaler pun tk lah secanggih sekarang


Bak kata mama aku....
"peristiwa/kenangan itu indah walaupun hidup bukanlah senang ketika itu TAPI syukur walaupun kesederhanaan ianya tetap gembira dan sempurna"


Sebab itu lah mama aku selalu pesan ...biarlah hidup sederhana kalau ada harta berjuta2 tapi menderita,gaduh sana sini sampaikan adik beradik pun boleh bertengkar/bermusuh apa guna..TAPI belajarlah susah kerna setiap yang kita lalui itu 1 pengalaman, hidup berdikari jgn terlalu mengharapkan org sebab hati org kita tak tahu 1 masa/1 hari ungkit mengungkit pasti berlaku.....
(aku mmg tk suka  org yg suka mengungkit2 ini)







note : sesuatu peristiwa itu memberi seribu makna..TAPI sejauh mana ingatan kita terhadap sesuatu perkara itu hanya kita dan DIA saja yang tahu..

Berdebar Kian Terasa.....

Assalamulaikum



Kelam kabut sikit hari ini omcoz lah pasal work aku ini huhuhuhu,Tapi still terkawal n stabil hahahahaha cuma perut dok berkeroncong memintak makan padahal pg tadi aku dh menjamah nasi lemak kerang prghhh sedopp 
Now i very hungry u no..hahahhahaha






Fikiran aku skrg melayang2 Dupdapdupdapdupdap xth nk habaq mcmana now tgl 3 hari je lagi....aku benar2 gementar tgu hari ahad ini! Macamana lah nanti,ok ke tak... 
Hope semua ok..amin  















note : Bilang hari..................:)

Wednesday, November 9, 2011

Kekusutan Sedang Melanda

Assalamulaikum



Tanpa memanjangkan cerita minggu ini sampai hujung tahun alam busy aku..Paham2 ajelah nk hujung tahun macam2 nak kene setelkan sebelum lembaran baru bermula..Tambah menambah kepeningan kekusutan bermula dengan akaun.semua perlu direkod sebelum akhir tahun segala payment perlu disegerakan.Otak aku mula menunjukan perkembangan membilang angka yang berjuta lemon....



tomeynye die..perut uncit hehehehe
credit pic click sini



Layan pic diatas dulu k....TATAAAA





note : sambung menatap angka berjuta lemon .....